Arturo den Hartog zingt Spirituals in de Bonifatiuskerk

Cultuur
Arturo den Hartog.
Arturo den Hartog. (Foto: Privéfoto)

Op zondag 21 april om 15.00 uur verzorgt countertenor Arturo den Hartog een recital in de Bonifatiuskerk in Rijswijk dat volledig in het teken zal staan van spirituals. Arturo den Hartog, die wordt begeleid door pianist Mattias Spee, brengt arrangementen van onder andere Harry Burleigh en Moses Hogan met heel bekende spirituals als ‘Deep River’ en ‘Every Time I Feel the Spirit’. 

Arturo den Hartog, een Surinaams-Nederlandse countertenor, begon op 8-jarige leeftijd met solozang in de kerk in Suriname en was een van de eerste studenten van de Kathedrale Koorschool in Paramaribo. Zes jaar geleden vertrok hij naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens zijn studie trad hij ook regelmatig op tijdens de zondagsvieringen in de Bonifatiuskerk en was hij te bewonderen op Tv-uitzendingen die de KRO-NCRV vanuit deze kerk verzorgde. Onlangs maakte Arturo zijn solorecital debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Arturo speelt vaak muziek van zwarte componisten en componisten uit zijn thuisland Suriname met zijn pianoduo. Hij trad onder andere op in ‘Podium Witteman’. Sinds dit seizoen is Arturo ook artist in residence in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam waar hij verschillende concerten zal geven.

Mattias Spee is een Nederlandse pianist en componist. Hij won prijzen bij onder meer het Prinses Christina Concours, het Steinway Pianoconcours, het SJMN Concours, de Rotterdamse Piano driedaagse en de Vrienden Cultuurprijs. Mattias heeft ook een grote fascinatie voor muziek die, al dan niet terecht, in de vergetelheid is geraakt. Deze fascinatie heeft geresulteerd in een serie albums getiteld ‘Eclipse’ met muziek van onbekende componisten uit de geschiedenis.

Dit concert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het concert begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen. Meer informatie op de vernieuwde website www.muziekindebonifatius.nl