Alle Sinterklaas intochten in Rijswijk in 2023

Nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Arjan van de Logt)

Rijswijk is dit jaar populair bij Sinterklaas. Maar liefst drie keer brengen Sint en zijn pieten dit jaar een bezoek aan onze stad. Op zaterdag 18 november is de officiële Sinterklaas intocht, maar in de weken daarop keert de goedheiligman nog twee keer terug naar Rijswijk!

Sinterklaas zet op zaterdag 18 november voor het eerst voet in Rijswijk. Met zijn pieten en het paardje Ozosnel trekken zij deze middag feestend door de stad. Vanaf 12.00 uur uur verzamelen de kinderen en hun ouders zich bij de Nassaukade waar burgemeester Sahin de Sint van harte welkom heet. Na de feestelijke aankomst, op uitnodiging van de gemeente Rijswijk, Bogaard stadscentrum en winkelcentrum Oud-Rijswijk, vervolgt de Sint zijn intocht naar het Huis van de stad. Hier zetten de Pieten een onvergetelijke show neer en kunnen kinderen op de foto met Sinterklaas.

Route Sinterklaas intocht Rijswijk

Na alle festiviteiten bij het Huis van de stad, vervolgt de Sint met zijn Pieten de stoet naar het Bogaardplein. Daar zal Sinterklaas het podium betreden en een hartverwarmende toespraak houden voor alle lieve kinderen en bezoekers die aanwezig zijn. Het hele programma en de route zijn te vinden op www.sinterklaasrijswijk.nl.

Om ruim baan te maken voor de Sint en zijn Pieten worden sommige straten en kruispunten tijdelijk afgezet gedurende de festiviteiten. Op de website www.sinterklaasrijswijk.nl is de volledige route te vinden inclusief de geschatte tijden waarop de intocht bij de verschillende locaties aankomt.

19 november: sinterklaasviering voor kinderen met autisme

Voor sommige kinderen met Autisme is een bezoek aan Sinterklaas een gebeurtenis die aan hun neus voorbij gaat, omdat dit vaak te druk voor hen is met te veel prikkels. Om kinderen met autisme van 3 jaar en ouder in de gelegenheid te stellen op een prettige manier een bezoek aan de Sint te brengen, is er dit jaar een aparte mogelijkheid voor hen in winkelcentrum Bogaard in Rijswijk. Deze rustige ontmoeting met Sinterklaas vindt plaats op zondag 19 november tussen 15.00 en 16.00 uur in het Infocentrum in de Prins Willem Alexander Promenade 35, naast de ANWB winkel. De kinderen zullen door de Pieten alleen of in kleine groepjes worden verwelkomd. Ze kunnen Sint een handje geven, een praatje maken, en met de Pieten zingen en spelen. De Pieten zullen een rustige, afwachtende houding aannemen en de muziek zal zachtjes gespeeld worden. Kinderen aanmelden voor deze gelegenheid kan door een mail te sturen naar: nva.denhaag@autisme.nl. Na aanmelding wordt u gebeld voor de informatie die de sint graag ontvangt (voor in het grote boek) en krijgt u de precieze tijd waarop uw kind bij Sinterklaas mag komen.

29 november: Sint in De Strijp

Omdat Sinterklaas Rijswijk zo leuk vindt, komt hij op woensdag 29 november nog een keer naar deze stad om zijn verjaardag te vieren. Dit feestje wordt de sint cadeau gedaan door de vier Bewonersorganisaties De Strijp, Muziekbuurt, Steenvoorde Noord en Zuid en is ook bedoeld voor de kinderen uit deze wijken.

Het Sinterklaasfeest wordt gehouden in de kantine van Sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg 2 en begint om 14.00. Tot ongeveer 16.00 uur zullen Sint en zijn Pieten hier aanwezig zijn. De zaal gaat open om 13.30 uur. De toegang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar is gratis.

Aanmelden

Tot 18 november kunnen de kinderen die mee willen feesten zich aanmelden via: sinterklaasfeest2023@gmail.com, onder vermelding van naam, jongen of meisje, leeftijd, adres en postcode. Wees er snel bij, want vol is helaas vol. Na aanmelding ontvangen de kinderen een brief van Sinterklaas en een kleurplaat. De brief is het toegangsbewijs voor het feest, dus bewaar deze goed en neem hem mee naar het feest.

Veel plezier bij de Sinterklaas intocht in Rijswijk!