Fietslichtactie in Rijswijkse Kleurenbuurt

Nieuws
De Politie Rijswijk en wethouder Armand van de Laar deelden lampjes uit aan fietsers zonder licht.
De Politie Rijswijk en wethouder Armand van de Laar deelden lampjes uit aan fietsers zonder licht. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Op het fietspad langs de Van Vredenburchweg vond vanochtend vroeg een fietslichtactie plaats. De Politie Rijswijk en wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit) waren aanwezig om fietslampjes uit te delen aan fietsers die geen licht hadden. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor goede fietsverlichting.

Tijdens de actie werd de verlichting van voorbijgaande fietsers gecontroleerd. Fietsers zonder verlichting kregen naast een waarschuwing een fietslampje, zodat ze weer veilig op weg konden. Verreweg de meeste fietsers hadden wel goede verlichting. Sommige fietsers hadden wel verlichting, maar waren vergeten het licht aan te zetten. De paar fietsers die helemaal geen licht hadden, kwamen er vandaag nog zonder bekeuring vanaf.

Licht aan in het donker

Armand van de Laar: “Het is weer langer donker, daarom is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Zorg dat je goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers. Vooral als fietser ben je kwetsbaar. Met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst twintig procent af. Daarom attenderen we fietsers er met deze actie op hoe ze veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. Maak er een gewoonte van om je verlichting te controleren voordat je vertrekt.”


De fietsers die geen licht hadden kwamen er vandaag zonder bekeuring vanaf - Gemeente Rijswijk

Fietsverlichting AAN is onderdeel van het programma ‘Ik maak een punt van nul’ met als doel nul vermijdbare verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Ook Rijswijk zet zich hiervoor in. Kijk voor meer informatie over de campagne op www.maakeenpuntvannul.nl/fietsverlichting-aan.

De fietsers die geen licht hadden kwamen er vandaag zonder bekeuring vanaf