Rijswijkse Marjolein wint één van de hoogste bedragen ooit bij VriendenLoterijMiljonairs!

Nieuws
Een van de hoogste bedragen ooit: 125.000 euro voor Marjolein uit Rijswijk bij VriendenLoterij Miljonairs
Een van de hoogste bedragen ooit: 125.000 euro voor Marjolein uit Rijswijk bij VriendenLoterij Miljonairs (Foto: Jurgen Jacob Lodder)

Marjolein uit Rijswijk speelde maar liefst 125.000 euro bij elkaar in het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs. Ze was slechts twee vragen verwijderd van een miljoen euro. Zaterdagavond was bij RTL 4 te zien hoe zij dit bedrag won op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink.

Marjolein is beleidsmedewerker in de gezondheidszorg en zus Jacqueline staat haar bij in de studio. Met het geld dat Marjolein hoopt te winnen, wil ze graag Engels, Rechten of Geschiedenis studeren.

In een van de eerste vragen herstelt ze zich op het nippertje van een verkeerd antwoord door een hulplijn in te schakelen en het publiek om hulp te vragen. Marjolein durft verschillende keren af te wegen en te raden. Zo zit ze in rap tempo op 16.000 euro en heeft ze nog twee hulplijnen over. “Ik krijg het er een beetje warm van”, zegt ze.

Moed en durf

Wanneer Robert benoemt waar ze staat in het spel, zegt Marjolein zenuwachtig: “Daar moet je het niet te veel over hebben!” Toch speelt ze dapper door. De vraag voor 64.000 euro kost haar beide hulplijnen, maar dan weet ze hem juist te beantwoorden. Bij de 125.000 euro-vraag twijfelt ze enorm maar ze zet in op antwoord D. Het antwoord is goed!

“Wat een moed en wat een durf!” merkt Robert op. De vraag voor 250.000 besluit Marjolein niet te beantwoorden, omdat ze te onzeker is over haar antwoord. De 125.000 euro gaat mee naar huis. Een van de grootste bedragen uit de geschiedenis van VriendenLoterij Miljonairs.

Vliegende start

Marjolein kwam in de aflevering hiervoor op de hotseat terecht door het snelst de vraag te beantwoorden waarin ze vier generaties op chronologische volgorde moest zetten. Enthousiast nam ze plaats en speelde ze in de eerste vijf vragen 500 euro bij elkaar.

Ze maakte de studio regelmatig aan het lachen door dingen te zeggen als: “Waarom ik D denk? Omdat de rest het niet is.” Of door antwoord te geven voor Robert de opties voorgelezen heeft. Robert: “Wil je de rest van de antwoorden ook vast geven?” Marjolein: “Nou ja, ik dacht: we hebben haast.”