Royaal ruime eengezinswoning aan Dr. HJ Van Mooklaan

Partnerbijdrage
Buiten bevindt zich een fraaie tuin op het zuidwesten, compleet met een stenen schuur voor extra opslagruimte.
Buiten bevindt zich een fraaie tuin op het zuidwesten, compleet met een stenen schuur voor extra opslagruimte. (Foto: PR foto)

Op de Dr. HJ Van Mooklaan, in het moderne hart van Rijswijk, vinden we op nummer 8 een royale 3-laags eengezinswoning voor kopers die op zoek zijn naar comfort en véél ruimte.

De huidige eigenaar, die het huis in 1974 als nieuwbouwwoning kocht, spreekt met warmte over zijn woning: “Van huurhuis bij een kleine woningbouwvereniging waagden we de grote stap naar een ruim koophuis met veel slaapkamers en altijd zon in de tuin. Gelegen vlakbij scholen, winkels en de oprit naar de snelweg. Dit alles sprak ons indertijd erg aan.”

Vijftig jaar later is het huis nog altijd een pareltje. Al direct bij binnenkomst worden we verwelkomd door een open woon/eetkamer die een aangename sfeer uitstraalt. De half open retro keuken aan de voorzijde biedt niet alleen een praktische kookruimte, maar ook een pittoresk uitzicht op de groenstrook die de woning omringt. Dankzij de grote ramen en schuifpui geniet deze ruimte van natuurlijk licht, terwijl de aanwezigheid van een open haard zorgt voor extra warmte en gezelligheid. Buiten bevindt zich een fraaie tuin op het zuidwesten, compleet met een stenen schuur voor extra opslagruimte.


De aanwezigheid van een open haard zorgt voor extra warmte en gezelligheid. - PR foto

Op de eerste verdieping vinden we twee ruime slaapkamers aan de achterzijde, waarvan één toegang biedt tot een tweede badkamer met ligbad. Aan de voorzijde strekt een ruime slaapkamer zich uit over de gehele breedte van het huis, wat zorgt voor een aangename leefruimte. De tweede verdieping herbergt tenslotte een royale zolder/slaapkamer met openslaande deuren naar een ruim dakterras, welke tal van mogelijkheden biedt voor ontspanning en recreatie. Ruimte is dan ook hét woord dat de verkoper vaak laat vallen als hij terugdenkt aan de meest praktische eigenschappen van deze woning. “Of het nu gaat om de woonkamer, de slaapkamers, de twee badkamers of het dakterras: alles is ruim”, vertelt hij.


Een ruime slaapkamer strekt zich uit over de gehele breedte van het huis. - PR foto

Met zorg en toewijding heeft de eigenaar gedurende vijftig jaar goed voor het huis gezorgd: “De isolatie in de spouwmuren is aangepakt, de kozijnen rondom zijn vernieuwd en de cv-installatie is vervangen”, somt hij op. Met een leeftijd van 95 jaar heeft hij besloten om kleiner en comfortabeler te gaan wonen in Delft. “Maar de warme herinneringen aan zonnige dagen in de tuin, het uitzicht vanaf het dakterras en de gezellige open haard zullen me altijd bijblijven”, besluit hij.


een ruim dakterras, welke tal van mogelijkheden biedt voor ontspanning en recreatie. - PR foto

Dr H.J. van Mooklaan 8, Rijswijk
€ 475.000 k.k.
Van Oosterom & Verhagen: 070-3908788 / www.ovmak.nl