Yuksel gelooft in haar missie: een behandeling vinden voor lipoedeem

Partnerbijdrage
Yuksel is de enige in Nederland die gebruik maakt van de Verju laser.
Yuksel is de enige in Nederland die gebruik maakt van de Verju laser. (Foto: Frans Limbertie)

Met haar Zero Laser Clinic, gevestigd aan het Hendrik Ravesteinplein 52 in Rijswijk, biedt Yuksel Istanbullu diverse behandelingen aan op het gebied van beauty en Slender You. Daarnaast is zij inmiddels de enige in Nederland die gebruik maakt van de Verju laser dat zich met de body contouring behandeling richt op het verminderen van vet en het effectief verwijderen van cellulitis.

Lipoedeem is ophoping van vet in bepaalde delen van het lichaam. Het vet is niet regelmatig verdeeld over het lichaam. Meestal zit het op de benen of armen. Lipoedeem is een chronische aandoening die vrijwel alleen bij vrouwen voorkomt. “Lipoedeem is helaas niet te genezen. Tien procent van de mensen op aarde krijgen het, en bijna altijd vrouwen”, vertelt Yuksel. “Er zijn een hoop behandelingen op de markt zoals Liposuctie, maar dit is helaas geen remedie, enkel maar symptoombestrijding.”

Ze weet uit eigen ervaring waarover zij praat. “Je krijgt de diagnose en de mededeling dat dit levenslang is omdat er geen remedie hiervoor is.” Lang was Yuksel op zoek naar een remedie voor lipoedeem, omdat ze gelooft dat er uiteindelijk voor elke aandoening een remedie is. “In januari ben ik naar het buitenland gevlogen om een behandeling te ondergaan wat Lipoedeem zou genezen. Ja het is hopen op een wonder.” Nog een paar maanden en dan is de behandeling afgerond. “Maar”, zegt ze hoopvol, “er zijn nu al geweldige resultaten behaald.”

Haar doel blijft echter om mensen met lipoedeem te helpen met de behandeling in het buitenland, aangevuld met de Verju Laser. Tijdens haar zoektocht liep Yuksel tegen de Verju laser aan en werd daar zeer enthousiast over. “Met de body contouring behandeling is het mogelijk om op niet-invasieve (zonder chirurgie) wijze vet te verminderen en centimeters in omvang te verliezen zonder vetcellen te beschadigen. De behandeling met de Verjú laser richt zich op hardnekkige vetgebieden en emulgeert pijnloos het vet onder de huid, ook visceraal vet.”

Fitter door slenderen

“Met één uur slenderen wordt elke spiergroep van je lichaam getraind en werk je zeer bewust aan een soepel lijf. Daarnaast kan slenderen ook helpen bij klachten zoals reuma, artritis, artrose en diverse spieraandoeningen”, legt Yuksel uit. Bovendien is het beslist geen zware training. Integendeel, na een behandeling bent u heerlijk ontspannen en voelt u zich fit. In haar studio staan naast vijf slenderbanken ook wat cardio apparaten. “Er komen hier niet alleen maar vrouwen hoor, soms nemen ze ook hun mannen mee. Vaak zie je wel dat de vrouwen op de slenderbanken gaan en dat mannen gaan trainen op de fitness apparaten.”

Yuksel is enthousiast over het slenderen. “Bij slenderen werk je niet aan je conditie, maar juist aan je spieren en gewrichten. Voor je conditie kun je dan na een slendertraining nog de cardio apparatuur gebruiken.” Onlangs heeft ze zelf een flyer gemaakt met wat uitleg over dit fenomeen. “Slenderen is ooit ontwikkeld door een arts in Amerika, speciaal voor mensen met polio, met als doel om toch een klein beetje te blijven bewegen. Dit is wetenschappelijk vastgesteld. Gedurende dat traject hebben ze ontdekt dat slenderen ook nog eens ontstekingsremmend is voor je gewrichten. Wil je mobiel blijven en is regulier sporten niets voor jou, kom dan voor een proefles en voel zelf de voordelen.”