Reconstructie door politie dood 33-jarige Tomasz Jachowicz

Politie
Het slachtoffer is de 33-jarige Tomasz Jachowicz, ook wel onder de bijnaam Tomec.
Het slachtoffer is de 33-jarige Tomasz Jachowicz, ook wel onder de bijnaam Tomec. (Foto: Politie.nl)

“In een sloot in het Julianapark nabij het Yuverta Rijswijk MBO is zaterdagmiddag 20 augustus een overleden persoon aangetroffen door voorbijgangers”, meldde Groot Rijswijk eerder. Inmiddels heeft de politie een reconstructie gemaakt. Ze zoekt nog mogelijke getuigen. Ook wil de politie antwoord krijgen op de vraag hoe Tomasz Jachowicz om het leven kwam en of er sprake is van een misdrijf.

Het stoffelijk overschot werd die zaterdagmiddag opgemerkt door voorbijgangers, die dit meldden bij de politie. Politieduikers haalden vervolgens het lichaam uit het water.

Wandelaars

De politie reconstructie is dinsdagmiddag bekend gemaakt in het opsporingsprogramma Team West van TV-West: “Op zaterdag 20 augustus is in het Julianapark in Rijswijk in het water een dode man gevonden. Hij is gevonden door twee wandelaars die er toevallig voorbijkwamen. Die man was die dag ervoor door zijn vrienden als vermist opgegeven en de politie heeft nu in onderzoek wat er is gebeurd.

Tomec

Het slachtoffer is de 33-jarige Tomasz Jachowicz, ook wel onder de bijnaam Tomec. Hij komt uit Polen en was sinds 2016 in Nederland en werkzaam bij verschillende bedrijven. Op vrijdag 19 augustus is Tomasz als vermist opgegeven. De dag ervoor, donderdag 18 augustus, is hij vroeg in de ochtend nog gezien in Wateringen en daarna om 7 uur in het Julianapark in Rijswijk. Er is gezien dat Tomasz op dat moment een elektrische herenfiets bij zich had met de batterij onder de bagagedrager en hij droeg een rugzak. Er wordt nog onderzocht of hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Politievragen

De politie heeft verschillende vragen. Wie heeft Tomasz tussen donderdag 18 augustus om 7 uur en ‘s morgens en zaterdag 19 augustus om half vier ‘s middags in het park of de omgeving nog gezien of gesproken? Zijn er mensen die iets bij het water hebben gezien of gehoord? Alle informatie of camerabeelden kunnen het onderzoek naar de dood van de 33 jarige Tomasz Jachowicz verder helpen. Laat van u horen als u ook maar iets denkt te weten. U kunt contact opnemen met de politie op het nummer 0800-6070 of anoniem op 0800-7000. In deze zaak is ook het team Criminele Inlichtingen bereikbaar op nummer 06-57876279.