CDA Rijswijk kaart verouderde stadsplattegronden aan

Politiek
Sommige nieuwe straten in Rijswijk, zoals de Parelgraslaan, ontbreken op de huidige stadsplattegronden.
Sommige nieuwe straten in Rijswijk, zoals de Parelgraslaan, ontbreken op de huidige stadsplattegronden. (Foto: SG)

CDA Rijswijk heeft schriftelijke vragen gesteld over de sterk verouderde stadsplattegronden in Rijswijk. “In RijswijkBuiten zijn er echt meer straten dan de Pastoor Verburchweg, Van Rijnweg, Middendorpweg, Sionsweg en de Spieringsweteringweg.”

In het voorjaar van 2022 vroeg de partij ook al aandacht voor de stadsplattegronden, waarop nieuwe straatnamen ontbreken. Dit deed CDA Rijswijk via Twitter en e-mail. “Helaas ontvingen we geen adequate reactie.” Daarom stelt de fractie de vragen nu schriftelijk. 

CDA wil weten hoeveel stadsplattegronden er op dit moment in Rijswijk zijn. Ook willen zij weten of er nog contracten zijn met JCDecaux betreffende deze stadsplattegronden en de bijbehorende reclame (vaak aan de andere zijde van de plattegrond). Een derde vraag is of er nog andere stadsplattegronden zijn die een update nodig hebben en welke aanbieders/partners hierbij betrokken zijn. 


CDA oppert de ‘kasten’ waarin de verouderde stadsplattegronden zich bevinden, tijdelijk te gebruiken voor publiekscampagnes, zoals voorkomen ondermijning. - SG

Als het mogelijk is de verouderde stadsplattegronden te vervangen door actuele stadsplattegronden, oppert de CDA-fractie dat de ‘kasten’ van de stadsplattegronden in de tussentijd tijdelijk worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals een publiekscampagne ‘ondermijning’. Verder wil de partij nog weten of de gemeente van plan is de wegbewijzering naar belangrijke locaties in Rijswijk aan te pakken, zoals Huis van de stad Rijswijk, de Rijswijkse Schouwburg, begraafplaats, etc.