Scheidend RHC trainer Van Nes na verloren finale: ‘Trots op de jongens’

Sport
RHC kwam dicht bij de winst, maar helaas niet dichtbij genoeg.
RHC kwam dicht bij de winst, maar helaas niet dichtbij genoeg. (Foto: Sportsnap.nl )

De gezichten van de hockeyers van de Rijswijksche Hockey Club stonden in Houten na de verloren Silver Cup bekerfinale tegen Helmond op grote treurnis. Teleurstelling in het kwadraat. Er kwam een einde aan het Silver-Cup avontuur met een 4-3 nederlaag.

Door: Ronald Mooiman

“Mijn gevoel vlak na de finale was onrecht en heel erg balen”, vertelt Hidde Caminada “We hadden er als team samen zo hard voor gewerkt. We kwamen de eerste twee kwarten niet helemaal uit de verf zoals we dat hadden gewild, maar het laatste kwart hebben we laten zien wat we waard zijn. We kwamen ook echt heel erg dichtbij, maar helaas niet dichtbij genoeg.”

Aftroeven

Damon Reinigert vult aan: “ We kwamen te vroeg op grote achterstand. Daarna hebben we wel laten zien dat we het verdienden om in de finale te staan, maar het was helaas niet genoeg. We lieten ons aftroeven door hun felle start. Daardoor kwamen we niet lekker in ons spel en verloren we de bal snel.”

“Het onrecht dat we voelden kwam uit veel beslissingen die in het voordeel waren van Helmond”, vervolgt Hidde “Dit mag je natuurlijk niet als excuus gebruiken als je in eerste instantie met 3-0 achter komt, maar als je terugkomt met 3-2, krijg je toch even het gevoel dat het er wel echt in zit! En als er dan gekke beslissingen vallen, voelt dat toch echt als onrecht.”

Emotioneel

De afgelopen weken heeft de club met veel passie de verrichtingen van de ‘Silver Cup helden’ gevolgd, zo heeft ook Hidde gezien. “We zijn met nog vier gasten van het eerste team op jeugdkamp gegaan. Ze waren er zaterdag allemaal. 160 Kinderen die kwamen supporten! Je merkte dat het bij de kinderen van het kamp heel erg leefde en dat zij het heel er onterecht vonden dat we verloren. Dit was mooi om te zien. Als ik er nu weer over praat met mensen word ik soms weer emotioneel. Mij oom Ivo kwam direct het veld op om me na de finale te troosten. Ondanks het verlies was dat een mooi moment. Hij betekent heel veel voor me en dat was echt even nodig. Ik was zo verdrietig.”

Ook scheidend trainer Joost van Nes baalde van het verlies. “In de eerste helft haalden we niet ons niveau en speelden we met te weinig durf. Toch hebben we er wel een wedstrijd van gemaakt na de 3-0 achterstand, daarom ben ik trots op de jongens. Ze zeggen altijd dat je eerst een finale moet verliezen voordat je er één kan winnen. Dat zal voorlopig niet met mij zijn. Ik stop er even mee. Mijn vrouw en ik hebben een dochtertje gekregen en ik wil daar lekker tijd mee spenderen op de zondag. Maar ik ga zeker af en toe nog even kijken!”