Weekend vol Rijswijks amateurvoetbal: overzicht 4e en 5e klasse

Sport
Afbeelding
(Foto: Kees Franken)

In de strijd om de eerste periodetitel in 4D deed Vredenburch goede zaken door met 1-3 te winnen van stadsgenoot Te Werve. FC Zoetermeer, dat met ruime cijfers, 6-1, van Maasdijk won, staat er in de rangschikking nog beter voor dan de Rijswijkers, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Ook met de teruggekeerde veteranen Jergo Leijdekkers en Roger Smees lukte het RVC Celeritas niet de eerste overwinning van het seizoen te behalen. In een doelpuntrijk duel was SEP uit Delft met 3-4 te sterk.

4D: Nog steeds geen winst voor RVC Celeritas

Tegen SEP liep Celeritas tegen haar achtste seizoensnederlaag op. Terwijl het toch zo goed aan de wedstrijd begon dankzij de teruggekeerde Jergo Leijdekkers die de 1-0 scoorde, gevolgd door een doelpunt van Appie Tajdirti, 2-0, niks aan de hand zou je zeggen. Helaas liepen er zaterdag in de defensie weer spelers bij Celeritas die niet bij de les waren. Zij gaven de tegenstander alle kans te scoren, en uiteraard lieten de spelers van SEP deze kansen niet onbenut, ruststand 2-2. Celeritas begon goed aan de tweede helft, Bencho bracht de bewoners van het Prinses Irene Sportpark op 3-2, en met nog een kwartiertje te spelen leek de eerste zege dit seizoen er dan eindelijk aan te komen. De 3-3 van SEP was dan weer een domper, maar een gelijkspel uit het vuur slepen is voor het Celeritas van dit moment ook een goede prestatie. Zover kwam het echter niet, met Leijdekkers in een negatieve hoofdrol. Alleen voor de vijandelijke doelman miste hij een mooie kans, en in plaats van 4-3 voor de thuisploeg werd het 3-4 omdat SEP wel profiteerde van een kans. In de ‘dying moments’ van de wedstrijd had de thuisploeg nog pech toen de bal tegen de paal belandde.

4D: Vredenburch wint burenruzie tegen Te Werve

Ondanks de zege voor Vredenburch gingen de complimenten na afloop vooral naar hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede van tegenstander Te Werve. Zelfs supporters van Vredenburch erkenden na afloop dat Te Werve meer had verdiend, dan de 1-3 nederlaag. Tactisch stond het goed bij Te Werve, dat ook nog eens de scheidsrechter, Wouter van der Geest, tegen had, zo vond Van Oostrom Soede. Bovendien had Vredenburch het geluk van een ploeg die bovenaan staat. Te Werve eindigde de wedstrijd na twee rode kaarten voor Hakan Yildirim en Charly Blancheville, met negen spelers.


Er werden veel kaarten getrokken tijdens deze wedstrijd. - Kees Franken

Rico Deetman opende voor titelkandidaat Vredenburch de score uit een corner van Gijs van der Meulen. Erwin Kruit scoorde het tweede doelpunt voor Vredenburch, waarna Jayvan Mercera van Te Werve de ruststand op 1-2 bepaalde. Het was weer Rico Deekman, bezig aan een uitstekend seizoen, die een penalty feilloos benutte, daarmee de eindstand op 1-3 bepalend. Ondanks de nederlaag was Van Oostrom Soede tevreden over het spel van zijn spelers die hij in de kleedcabine dan ook uitvoerig complimenteerde.


Foto: Kees Franken

Volgende week weer een moeilijke wedstrijd voor Te Werve. Het moet dan in Delft aantreden tegen DHL, net als Te Werve degradatiekandidaat, en op competitieladder achtste, net een plek boven Te Werve.

5e klasse: Teleurstellend gelijkspel Semper Altius 

Na de op het laatste moment afgelaste wedstrijd van afgelopen zaterdag moest 5e klasser Semper Altius het opnemen tegen REMO. De wedstrijd eindigde voor de Rijswijkers in een teleurstellende 1-1. Het doelpunt van Semper kwam van de voet van Gino Kos. Semper is op de ranglijst inmiddels gepasseerd door VCS, dat wel één duel en twee verliespunten meer heeft dan de bewoners van de Hoekpolder. Ook hier weer een trainer die boos was op de scheidsrechter. Hoofdtrainer Eki Korte van Semper Altius vond dat de leidsman zijn ploeg twee doelpunten had onthouden nadat de clubscheidsrechter van REMO, volgens Korte volkomen ten onterecht, twee keer voor buitenspel had gevlagd.