Inter Rijswijk met minimale moeite langs nr. 3 van de poule

Sport
Afbeelding
(Foto: Kees Franken)

De mannen van Inter Rijswijk hebben hun ongeslagen thuisstatus in 2024 zaterdagavond wederom bevestigd door met 3-1 van de nummer 3 van de poule - Merkala Zaanstad - te winnen.

Het 3-1 verlies van vorige week tegen Taurus zat nog vers in het geheugen, maar daar werd vooraf door Inter coach Van Hal vooral niet te lang bij stilgestaan. “Wil je bij de top vijf eindigen - en kans maken op een plek in de ‘Superdivisie’ - dan moet je door!” En dat is precies wat de Rijswijkse mannen deze zaterdag deden.

Vroege voorsprong

De eerste set kwam Rijswijk vrij vlot op een comfortabele voorsprong. De eerste time-out voor Merkala Zaanstad werd dan ook al bij 5-1 aangevraagd. Na 8-2 begonnen de mannen uit Zaanstad toch iets dichterbij te komen. Vanaf 14-14 leek het spel bij de bezoekers toch ineens op gang te komen en wilde het aan Rijswijkse kant niet meer zo te lukken. Zaanstad kwam boven de 20 en maakt het dan snel af. 21-25

In set twee was er wederom de vroege voorsprong voor Rijswijk. Deze keer wisten de mannen de voorsprong echter goed vast te houden. Zaanstad had niets in te brengen tegen het sterke spel van Rijswijk ; 25-19.


Foto: Kees Franken

Set drie toonde een soortelijk verloop. Zaanstad kwam hier iets dichterbij, maar kon niet op voorsprong komen. De mannen van coach Van Hal hadden duidelijk maar één doel voor ogen en dat was om de volle punten binnen te halen. De 25-16 op het scorebord was het bewijs dat dat was gelukt.

In set vier ging het tot 8-8 gelijk op. Het leek de mannen van Rijswijk niet te deren, die gingen gewoon rustig verder op eigen koers. Eenmaal boven de 20 kwam de tegenstander nog weinig aan bod. Een laatste time-out aan Zaanse kant leverde hen nog twee punten op, maar Inter Rijswijk sloot de set op 25-17 netjes af.


Foto: Kees Franken

V.V.Utrecht

Wederom de volle punten in eigen huis voor het eerste mannenteam van Rijswijk. De komende twee weekenden staan er geen wedstrijden op het programma. De eerstvolgende wedstrijd is thuis op zaterdag 2 maart a.s. tegen VV Utrecht.