Nieuw kunstgrasveld voor Rijswijkse voetbalvereniging Semper Altius

Sport
In aanwezigheid van wethouder Larissa Bentvelzen namen de voetballertjes het veld in gebruik.
In aanwezigheid van wethouder Larissa Bentvelzen namen de voetballertjes het veld in gebruik. (Foto: Robert Heijdemann)

Een grote wens van voetbalvereniging Semper Altius is in vervulling gegaan. Ze zijn blij met het kunstgrasveld. Afgelopen zaterdagochtend, in aanwezigheid van wethouder Larissa Bentvelzen, namen de voetballertjes het veld direct in gebruik.

Door: Robert Heijdemann

Rijswijk groeit, dat merkt het bestuur van voetbalvereniging Semper Altius. “We hebben nu al een wachtlijst, daarom zijn we blij met het nieuwe kunstgrasveld. Dat kunnen we altijd bespelen, dus meer voetbaluren en geen last meer van afgelaste wedstrijden of trainingen door regen”, vertelt voorzitter Eelco Eykman.

Lange traditie

Semper Altius (Latijn voor ‘steeds hoger’) heeft een lange traditie. De vereniging is opgericht in 1928. Thuisbasis van de vereniging is het sportpark Hoekpolder. “Over vier jaar bestaan we 100 jaar. Dat gaan we vieren. Een aantal leden is al bezig met de voorbereidingen. Er komt ook een jubileumboek. Gelukkig hebben we een drukker als lid”, vult Eelco aan. Hij loopt al weer wat jaren mee en voetbalt zelf ook nog mee.

Succesvolle vereniging

De vereniging telt maar liefst 760 leden. “We hebben 36 jeugdteams en goed opgeleide trainers. Daar is veel energie in gestopt. Ons vrouwenelftal 18+ is twee jaar achtereenvolgend kampioen geworden. Aan de sportieve kant gaat het prima.” De zorgen zaten meer in de voetbalcapaciteit. Alle teams moeten trainen en wedstrijden spelen. Eelco: “Noodgedwongen hebben we een wachtlijst moeten instellen. Die telt nu zestig namen. Met de gemeente hebben we een goed contact. Daarmee hebben we de situatie kunnen bespreken.” Met als resultaat het kunstgrasveld.

Meer kleedkamers

De voorbereidingen en de aanleg van het kunstgrasveld heeft wel wat tijd gekost. Zo was er een andere ondergrond met drainage nodig en kwamen er betonnen randen langs het veld. Nu ligt het veld er kant en klaar bij en kan de wachtlijst worden weggewerkt. “Veel nieuwe leden komen uit Rijswijk Buiten, daar wordt veel gebouwd. Maar wat we ook zien, is dat ze uit Steenvoorde komen. Dat was een vergrijsde wijk waar nu veel jonge gezinnen komen wonen.” De komende jaren verwacht Eelco nog een verdere groei van het aantal leden. “Voor jongeren is voetbal belangrijk. Niet alleen goed voor de conditie, maar ze leren ook samen te werken in een team.” Nog wensen? “Ja, eigenlijk wel. We zitten krap in onze kleedkameraccommodatie. Bij de nieuwe leden zijn ook veel vrouwen en meisjes. Dan is het wel een heel gepuzzel om dat goed te plannen.”