ADO Den Haag verlaat trainingscentrum Prinses Irene Sportpark

Sport
Het vrouwenteam van ADO blijft nog wel in het Rijswijkse Sportpark trainen.
Het vrouwenteam van ADO blijft nog wel in het Rijswijkse Sportpark trainen. (Foto: Kees Franken)

Het eerste mannenelftal van KKD-club ADO Den Haag zal in de loop van het nieuwe seizoen het Prinses Irene Sportpark verlaten en weer teruggaan naar een gloednieuw trainingscentrum in het Zuiderpark waar vroeger het iconische stadion stond.

Door: Peter Petit

Sinds het seizoen 2020/2021 trainde de mannenselectie van ADO Den Haag op het sportpark in Rijswijk waar het op de oude accommodatie van Haaglandia de beschikking had over twee volledige natuurgrasvelden en een half kunstgrasveld. Vanwege het vervangen van het kunstgras naar natuurgras in het Bingoal Stadion moest de mannenselectie in de zomer van 2020 uitwijken naar een andere locatie. Het was altijd al de bedoeling geweest dat het verblijf van de mannenselectie van ADO in Rijswijk van tijdelijke aard, twee jaar, zou zijn, maar het werd dus iets langer. Nu gaat de club, die nog steeds kans maakt om dit seizoen te promoveren naar Eredivisie, weer terug naar haar roots in het Zuiderpark. Het vrouwenteam van ADO blijft nog wel op de locatie in Rijswijk trainen, maar het is wel de bedoeling dat ook deze tak van de club op den duur weer terugkeer het Zuiderpark, op een steenworp afstand waar ooit het iconische stadion stond.

Containers

Oud-hoofdtrainer Dick Advocaat was tijdens zijn korte periode als technisch verantwoordelijke bij ADO, niet te spreken over het trainingscentrum in Rijswijk, waar het spelershome en sportschool bestaan uit een aantal tegen elkaar geplaatste containers. “De schimmel kruipt tegen de muren en de paddenstoelen staan in de hal”, merkte Advocaat, kind van de club, ooit op.