Cupfighter RHC naar volgende ronde ten koste van MHC Zoetermeer

Sport
RHC is hard op om weg bekerfinalist te worden.
RHC is hard op om weg bekerfinalist te worden. (Foto: Kees Franken)

De mannen hockeyers van de Rijswijksche Hockey Club hebben hun reputatie als cupfighter vrijdagavond volledig waargemaakt. Dankzij een 2-1 zege in deze kwartfinale op regiogenoot Mixed Hockey Club Zoetermeer zijn de spelers van hoofdcoach Dirk Wils nog slechts twee stappen verwijderd van de finale voor de Silver Cup, het bekertoernooi bij de mannen uitkomend in de Eerste tot en met Vierde klasse.

Door: Peter Petit

Bij de eerste de beste aanval vroeg in het duel was het al raak voor de Rijswijkse Eerste klasser. De lange en gevaarlijke spits Thomas de Haan scoorde uit een velddoelpunt de 1-0 voor de fanatiek aangemoedigde thuisploeg. Daarna was het alleen maar Zoetermeer dat de klok sloeg, maar tot scoren kwam het niet dankzij uitstekend keeperswerk van de Rijswijkse goalie.


Zoetermeer kwam niet tot scoren dankzij uitstekend keeperswerk van de Rijswijkse goalie. - Kees Franken

Bekerheld de Haan

Tweede periode, zelfde beeld, een aanvallend Zoetermeer dat niet tot scoren kwam, in tegenstelling tot de thuisploeg die uitliep naar 2-0, dankzij een goed afgeronde strafcorner van wederom Thomas de Haan. Daarmee werd hij de bekerheld van de avond voor de Rijswijkers die met veel kunst- en vliegwerk en goed keeperswerk met deze 2-0 score de rust ingingen.


De thuisploeg loopt uit naar 2-1 - Kees Franken

Billen knijpen

In de derde periode kwamen de Zoetermeerders nog terug tot 2-1, eveneens uit een strafcorner, in de vierde periode was het billen knijpen voor de RHC fans . Een aanvallend Zoetermeer dat echter niet tot scoren kwam en sporadisch een aanval van RHC zonder enig gevaar. De RHC supporters haalden bij het horen van het laatste fluitsignaal opgelucht adem in de wetenschap dat hun team hard op weg is om, net als afgelopen seizoen, bekerfinalist te worden.


Juichen na het tweede doelpunt van thuisploeg RHC - Kees Franken