Sportweekend Rijswijk: Belangrijke zege Celeritas, Vredenburch verliest tegen Zoetermeer

Vredenburch profiteert van geklungel in de Zoetermeerse defensie.
Vredenburch profiteert van geklungel in de Zoetermeerse defensie. (Foto: Kees Franken)

In de competitieronde van afgelopen zaterdag in de vierde klasse D speelde Vredenburch een uitstekende wedstrijd, maar vergat het te scoren, met als resultaat een 2-3 nederlaag. Dat deden de buren van Celeritas wel (3-2 zege op Quintus) met een hoofdrol voor Fernando Couvreur, maker van een hattrick, maar ook ontvanger van een rode kaart voor een domme en vooral onnodige actie.

Door: Peter Petit

Vredenburch – FC Zoetermeer 2-3

Interim coach Desley de Lepper van Vredenburch baalde na afloop van de wedstrijd op het Julialaantje hevig. Hij kon terugkijken op een goede wedstrijd van zijn ploeg, maar zoals vaker dit seizoen vergaten zijn spelers zichzelf te belonen. De Rijswijkers hadden in de eerste helft recht op een 2-0, misschien wel 3-0 voorsprong, maar paal en een uitstekende doelman in het doel van Zoetermeer, Hylke van der Burg, voorkwamen een voorsprong in een aantrekkelijk eerste helft met veel tempo. En zoals wel vaker valt het doelpunt dan aan de andere kant. De aanstaande kampioen in 4D was in de eerste 45 minuten de mindere, maar heeft wel de klasse om de enige kans die ze krijgen, in een doelpunt om te zetten. Björn van Heijst, een leuke buitenspeler bij de Zoetermeerders, zorgde voor de 0-1 ruststand.

Het was een wedstrijd met veel kansen. - Kees Franken

Nacompetitie

Na de thee was Zoetermeer de betere ploeg en waren zij het die de nodige kansen kregen. Na tien minuten was het weer Van Heijst die scoorde, 0-2, na aangeven van de normaal gesproken onnavolgbare Brandon Zigo Tichem die zaterdag een mindere dag had. Vredenburch profiteerde kort na de 0-2 van wat geklungel in de Zoetermeerse defensie met als resultaat de aansluitingstreffer van Ener Nikocevic. Met nog een kwartier te spelen besliste Zoetermeer toch de wedstrijd in hun voordeel. Emir el Messaoudi zette goed door en zette Jessy Nauman vrij voor het Rijswijkse doel: 1-3. Niet veel later verzuimden de gasten zelfs nog verder afstand te nemen door een strafschop te benutten. De Rijswijkse doelman Jay Veerman, afkomstig van Te Werve, stopte de penalty van Brandon Zigo Tichem, een uniek beeld want normaal gesproken mist de specialist van de ‘set pieces’ zelden of nooit. Na een verre inworp ontstond een heerlijk ouderwetse scrimmage tussen een woud van benen en ook nog eens met een bijrol voor de paal kwam de bal uiteindelijk toch nog achter Zoetermeer goalie Van der Burg, maar werkelijk niemand op de Burcht, ook de beide trainers niet, kon zeggen wie het laatste tikje aan de 2-3 had gegeven. De Lepper: “Terechte overwinning voor Zoetermeer? Ik denk het niet, ik denk dat wij minimaal aanspraak maakten op 1 punt, misschien wel 3, maar we zitten al een paar weken in de hoek waar de klappen vallen. Wij richten ons nog steeds op de 3e plek, dus nacompetitie, gewoon nog twee keer winnen, dan zien we wel waar we staan” .

Interim coach Desley de Lepper van Vredenburch. - Kees Franken

RVC Celeritas – Quintus 3-2

Celeritas kwam al in de vierde minuut voor, afmaker van dienst Fernando Couvreur, 1-0, tevens ruststand. Vlak na rust scoorden de Heulenaren de 1-1, doelpuntenmaker Bart de Swart uit een penalty. Vervolgens werd het ‘party time’ voor Couvreur, oud-speler van TAC’90. Hij maakte een hattrick, maar haalde ook iets doms uit door de bal onnodig weg te trappen. Hij had al geel, kreeg nu dus de tweede gele kaart, is rood, en liet daardoor zijn teamgenoten in de steek. Topscorer van dienst van Quintus, Rob van Binsbergen, bracht de einduitslag van 3-2 op het scorebord. Een goede dag voor Celeritas dat de naaste concurrent voor directe degradatie, Deltasport, zag verliezen, waardoor de voorsprong van Celeritas op de rode lantaarn nu zes punten bedraagt. Zaterdag staat de kelderkraker in Vlaardingen tussen Deltasport en Celeritas op het programma, met voor Celeritas goed te weten dat Deltasport dit kalenderjaar nog geen punt heeft weten te pakken.