Oud-selectiespelers Vredenburch halen ‘ouwe koeien uit de sloot’ tijdens reünie

Sport
Oud-voorzitter Niels Plus (links) met huidig voorzitter Fred Zwaan.
Oud-voorzitter Niels Plus (links) met huidig voorzitter Fred Zwaan. (Foto: KRSV Vredenburch)

Afgelopen zondag vond bij KRSV Vredenburch een druk bezochte reünie plaats van de eerste selectie, bestuur en supporters uit de periode 1989 – 1994. Voorzitter Fred Zwaan van de Rijswijkse vierde klasser vond het schitterend om zo’n groep weer eens te verwelkomen op het sportcomplex in het Julianapark.

Het begon eigenlijk allemaal na wat interviews van Rob Pronk van de website “Haagse Voetbalhistorie”. Na deze interviews ontstonden er nieuwe contacten en ook het idee voor een reünie. Nu is het nauwelijks meer voor te stellen, maar in die jaren floreerde het zondagvoetbal in het “Haagsche”. Honderden mensen stonden langs het veld, zo ook zeker bij Vredenburch, dat onder leiding van hoofdtrainer Frank Kuyl furore maakte met het eerste elftal. Van de vierde klasse gepromoveerd naar de derde klasse en uiteindelijk in een finalewedstrijd in en tegen Gouda, net promotie naar de tweede klasse gemist.

Zangertje

Van deze groep was negentig procent aanwezig op de reünie in het clubgebouw van Vredenburch. Met de (oud)-leden uit die tijd en diverse medewerkers liep in de loop van de zondagmiddag het clubgebouw aardig vol. Sommige reünisten hadden elkaar al jaren niet meer gezien en zo ontstond een gezellig “ouwe koeien uit de sloot” sfeertje. Huidig voorzitter van Vredenburch, Fred Zwaan, genoot zienderogen om zo’n grote groep weer eens te mogen verwelkomen op zijn complex. Hij nam dan ook de gelegenheid te baat om via een korte en heldere presentatie de huidige optimistische situatie bij Vredenburch te schetsen. Hij sprak de hoop uit dat hij deze groep terug mag zien bij de diverse activiteiten die de club organiseert. Ook was het leuk dat hij zondag drie voorgangers als voorgangers de hand kon schudden. Rond de klok van 15.00 ging de stemming nog wat meer omhoog door toedoen van een leuk zangertje. Het grote voordeel ten opzichte van veel van zijn “collega’s” is dat je elkaar ook nog kon blijven verstaan.


Oud-aanvoerder Theo Adegeest met zijn grootste fan, zijn zus Coby. - KRSV Vredenburch

Flesjesophaler

Het voert te ver om iedere aanwezige bij naam te vermelden, maar het is goed om één deelnemer eruit te lichten. Oud-aanvoerder uit die tijd, Theo Adelgeest, had de moeite genomen om van alle foto’s en filmopnames uit die tijd een gedigitaliseerde versie te maken met de duur van ruim een uur. Op het grote scherm werden de opnames doorlopend afgedraaid met steeds wisselend publiek. Tot ieders verrassing kwam onder de zorg van Tom Haaksma ook Frank ’t Hart nog even langs. Beter bekend als ‘Frankie’, was hij in de weekenden een vaste kracht en voor velen een bekende als flesjesophaler met zijn kruiwagen. En zo was het leuk om te zien dat velen er tijdens dit reünie ervan genoten om elkaar weer te zien en herinneringen op te halen.


Tom Haakstra (links) met ‘Frankie’. - KRSV Vredenburch

Ronde klokslag 18.00 liep het samenzijn ten einde en bij het afscheid nemen zei menigeen een leuke middag te hebben gehad en graag een herhaling tegemoet zien. Kortom, de conclusie is gerechtvaardigd om te zeggen dat de missie van het organisatiecomité van deze reünie bij Vredenburch meer dan geslaagd was.