Semper Altius stelt kampioenschap RAS in vijfde klasse een weekje uit

In de eerste helft deden beide teams niet voor elkaar onder.
In de eerste helft deden beide teams niet voor elkaar onder. (Foto: Kees Franken)

Het Haagse RAS kon zaterdag het kampioenschap in de kelder van de kelderklasse vieren, maar trof in enig overgebleven concurrent Semper Altius net de verkeerde tegenstander die niet van plan was met lege handen terug te keren naar de Broekpolder. RAS moest niet alleen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel, ook het kampioensfeest, inclusief het traditionele ‘zangertje’, moest worden verplaatst naar een latere datum.

Door: Peter Petit

In de eerste helft deden beide teams het op het terrein van RAS aan de Alberdastraat niet voor elkaar onder. De thuisploeg had het beste van het spel en trof in de Rijswijkse formatie van hoofdtrainer Eki Korte een team dat graag de counter hanteerde. Voor de talloze supporters van RAS die al van een kampioensfeestje droomden, een teleurstellende eerste periode zonder goals. De treffers in deze match kwamen pas ver nadat de thee in de pauze was gedronken. De thuisploeg zocht constant de aanval, maar slaagde er maar niet in om de kansen te benutten. Halverwege de tweede helft kreeg Arend Baljion van Semper Altius ‘rood’ voorgeschoteld van de scheidsrechter. Even later stond RAS ook met tien man op het veld na een botsing van hun keeper met RAS speler Evert Steinvoort. Uit diens set piece kwam Semper Altius op 0-1, afmaker van dienst Mick van Oirschot. Nog geen twee minuten later scoorde Sander Huijbers de verdiende gelijkmaker voor RAS, 1-1, een resultaat die voor de Hagenaars niet voldoende was om het kampioenschap nu al te vieren.

Sander Huijbers scoort de gelijkmaker voor RAS. - Kees Franken

Door dit gelijkspel staat Semper Altius met nog twee wedstrijden te gaan op een stevige tweede plek op de ranglijst, zes punten achter RAS dat wel een wedstrijd tegoed heeft. Dankzij het winnen van de tweede periodetitel weet Semper zich al verzekerd van deelname aan de nacompetitie met als inzet terugkeer na één seizoen naar de vierde klasse.