Vredenburch weet niet meer wat winnen is, RVC Celeritas verliest kelderkraker

Sport
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Door met 3-1 te winnen deed M.S.V.’71 tegenstander Vredenburch zaterdag behoorlijk veel pijn. Ondanks het enorme puntenverschil op de ranglijst, 11 in het voordeel van Rijswijkers, liep het team van interim-hoofdtrainer Desley de Lepper, weer tegen een nederlaag op.

M.S.V.’71 – Vredenburch 3-1

Het goede spel van een week geleden tegen FC Zoetermeer, gaf enige hoop voor het duel in Maassluis. Ook de terugkeer van één van de key players, Basje Visser, tegen Zoetermeer geschorst, deed het beste vermoeden. Maar winnen doet Vredenburch niet meer sinds 10 februari van dit kalenderjaar. Het team dat aan het begin van het seizoen nog titelpretendent was samen met Zoetermeer, mag nu blij zijn als het zich weet te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Na een 2-0 achterstand bij de rust scoorde Shane Broens, een speler van de JO18, het enige Rijswijkse doelpunt. Jeremy van Loenen zorgde er met het derde Maassluise doelpunt voor dat Vredenburch in zak en as de terugreis naar het Julialaantje aanvaardde, wetende dat de crisis ook met een nieuwe hoofdtrainer, nog lang niet over is.

Deltasport-RVC Celeritas 4-2

Zure nederlaag voor Celeritas in de absolute kelderkraker tussen de laatste (Deltasport) en een na laatste (Celeritas). Hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede moest het zonder vier spelers stellen die normaal gesproken de ‘as’ van zijn team vormen. Voor het Vlaardingse Deltasport waren dit de eerste punten sinds eind november van het afgelopen jaar. De spelers waar de Rijswijkse oefenmeester wel een beroep op kon doen leden veel balverlies tegen een gretig counterende tegenstander. Celeritas had de luxe dat het de wedstrijd kon verliezen, maar nog steeds drie punten voorsprong op hekkensluiter Deltasport heeft. Het kan zich echter geen enkele misstap meer veroorloven in de strijd om directe degradatie. Voor Celeritas staan in de reguliere competite nog duels tegen SEV en SEP op het programma. Deltasport heeft het op papier moeilijker met duels tegen VDL en SEV.