Van informatiemarkt tot OG3NE: zo veelzijdig was Rijswijk op tweede dag Strandwalfestival

Uit
Een van de twee strandmarkten, die in het Teddy Scholtenpark.
Een van de twee strandmarkten, die in het Teddy Scholtenpark. (Foto: DvE)

Na een regenachtige aftrap op vrijdagavond, waren de weergoden het Strandwalfestival op zaterdag 10 september een stuk gunstiger gezind. Op deze tweede dag was er van alles te beleven in en rond het Rijswijksebos. Van op de foto gaan met Brandweerman Sam en een taalspelletje doen bij een kraampje, tot op het podium stralen bij Kenny B.

De planken van het Cultuurpodium bij het Huis van de Stad kraakten onder het vele Rijswijkse talent dat zich daar liet zien: van het Rijswijks Jeugdtheater en breakdancers tot vreemde mevrouwen in neonroze kleding. 


Vreemde mevrouwen trokken de aandacht bij het Cultuurpodium en in het Teddy Scholtenpark. - JvE


Rijswijkse bands, dans- en theateracts toonden hun talent op het Cultuurpodium. - DVE

Er waren maar liefst twee Strandwalmarkten, met tientallen kraampjes bemand door veelal Rijswijkse organisaties: de Hartstichting, bibliotheek, een dansschool, de Brandweer van Rijswijk, de Historische Vereniging Rijswijk, de Weggeefwinkel, en nog veel meer.


Marjoleine en Mike van dansschool TotalLy Zouk. - DvE


Wim Dammers en Ger Visser van de Historische Vereniging Rijswijk. - DvE


Ook de gemeente Rijswijk was er: mensen konden hun begrip van ambtelijke taal testen met een opdracht. - DvE

 Bij de Strandwalmarkt aan de Van Vredenburchweg kon het publiek genieten van knallende optredens op het Ton’s On Tour-podium.

In een tweekoepelige tent bij de Rijswijkse Schouwburg konden kinderen een papieren lampion versieren met stift, glitterlijm en stickers - een activiteit gesponsord door DELA, net als de lampionnentocht die om 19.30 uur begon. De ouders werden intussen verwend door personeel met koffie en thee en een koekje. Voor het versieren van de lampion werden kinderen beloond met een bonnetje voor een gratis ijsje bij het ijscokraampje in het Teddy Scholtenpark.


Jasper en Daphne tonen hun lampion, die ze mooi aan het versieren zijn voor de lampionnentocht. Moeder Sandra helpt een handje. - DvE

In de Bonifatius Kerk traden intussen vijf Rijswijkse koren op.


De talentvolle band Talentloos speelde bekende Hollandse hits op het hoofdpodium. - DvE


Chillen bij monument De Naald. - DvE


In de middag stroomde het veld bij het hoofdpodium nog niet echt vol. - DvE

Hoewel op het hoofdpodium bij de Naald overdag ook al geweldige optredens werden gegeven, zoals door de enthousiaste, talentvolle coverband Talentloos (”Want jij past beter bij, beter bij, beter bij mij”), stroomde het veld pas echt vol in de avond, door topacts als Kenny B en OG3NE. Het werd zelfs zo druk dat er een stop werd ingesteld op het aantal bezoekers en er een lange wachtrij op de Van Vredenburchweg ontstond.


Kenny B. trekt ook in Rijswijk volle zalen (of eigenlijk: velden). - CB


Kinderen mochten bij Kenny B het podium op komen. - CB





OG3NE, een van de topacts op zaterdagavond. - CB


Kortom, op dag 2 van het Strandwalfestival floreerde Rijswijk in al haar veelzijdigheid. En misschien was dit wel de drukst bezochte editie ooit.