Directeur-bestuurder van Trias kondigt vertrek aan

Werken
Patty Jacobs, directeur-bestuurder van Trias, Centrum voor de Kunsten, kondigt 2 november haar vertrek aan.
Patty Jacobs, directeur-bestuurder van Trias, Centrum voor de Kunsten, kondigt 2 november haar vertrek aan. (Foto: Debbie van Eijk)

Trias, Centrum voor de Kunsten zoekt een opvolger voor Patty Jacobs, directeur-bestuurder van Trias. Jacobs kondigde 2 november haar vertrek aan.

Een woordvoerder van Trias: “Na meer dan twaalf jaar werkzaam te zijn bij Trias gaat Patty Jacobs, directeur-bestuurd haar koers per juli 2023 verleggen. Zij kiest ervoor om weer aan de slag te gaan als interim-manager en adviseur kunsteducatie en amateurkunst. Net als de jaren voordat zij bij Trias kwam.”

Meer kunstdisciplines

Dankzij Jacobs maakte Trias veel ontwikkelingen door. Zo zorgde zij dat er, naast de al bestaande lessen in muziek, dans, theater en beeldende lessen, meer kunstdisciplines bijkwamen. Vooral rond nieuwe media.

Cultuureducatie

Daarnaast zorgde zij dat Trias ook actief werd in het onderwijs, in de vorm van cultuureducatie. Als directeur-bestuurder van Trias, Stichting Centrum voor de Kunsten gaf Jacobs eerder in een interview aan de toegankelijkheid voor kunst voor álle kinderen heel belangrijk te vinden. Dat komt vooral door haar eigen achtergrond: ze groeide op in een gezin waarin geen geld was voor kunst- en cultuurlessen. Met Trias op scholen komen, was dan ook haar idee: het is een manier om meer kinderen te bereiken.

Rijswijk Talent Award

Zij is de afgelopen jaren een verbindende factor geweest in de samenleving door de samenwerking te stimuleren met verschillende gemeenschappen door laagdrempelige, culturele projecten te initiëren. Ook de Rijswijk Talent Award is dankzij haar tot stand gekomen.

Een van haar laatste grote projecten was de verhuizing van Trias naar het Huis van de stad, eind april.

Voorlopig blijft Jacobs nog aan als directeur, maar ze kondigt haar vertrek nu al aan zodat de Raad van Toezicht van Trias geruime tijd heeft om een geschikte opvolger te zoeken.