Het Groot Dictee van Rozenburg weer een succes

Nieuws
De winnaars, de auteur en de presentator: Marina Nattekaas, Suzanne Mulder, Mariëtte de Vries, Linda van den Klooster en Annette van Uitert.
De winnaars, de auteur en de presentator: Marina Nattekaas, Suzanne Mulder, Mariëtte de Vries, Linda van den Klooster en Annette van Uitert. (Foto: PR)

Het derde lustrum van Het Groot Dictee van Rozenburg werd gepresenteerd door Suzanne Mulder, journaliste van onder andere RTV Rijnmond en Omroep Max. Het bleek een smakelijk verhaal, dit jaar geschreven door taalliefhebber Marina Nattekaas.

Zoals altijd heerste er vanaf het begin een gemoedelijke sfeer in de theaterzaal van Muziektheater De Ontmoeting.

Het was leuk om weer eens een aantal nieuwe liefhebbers van de Nederlandse taal te mogen ontvangen, waaronder de jeugdige Eva [12].

De deelnemers, 6 mannen en 8 vrouwen, met een gemiddelde leeftijd van 58, scoorden gemiddeld 172 woorden goed. Met een score van 184 woorden goed sleepte Mariëtte de Vries de eerste plaats in de wacht.

De tweede plaats werd gedeeld door Annette van Uitert en Linda van der Klooster. Beide dames haalden een score van 182.

Er schreef dit jaar één taalspecialist mee, Rein Leentfaar, zoals afgesproken buiten mededinging. Ook voor hem was het nog best pittig, maar toch schreef hij keurig 195 woorden goed. Maar… het deelnemersveld is het er unaniem over eens: meedoen is belangrijker dan winnen!

Naast het verwerken van de scores en het opstellen van de ranglijst werd de opbrengst nauwkeurig bijgehouden.

Een fraaie opbrengst van maar liefst € 4.537,95 voor Hospice Nathrine. De cheque werd met dank en oprechte verbazing in ontvangst genomen.

Uiteindelijk werd in de nazit de opbrengst nog afgerond op € 5.000! Met dit bedrag werd de opbrengst van de allereerste editie geëvenaard! Een prachtig resultaat, met dank aan alle deelnemers en bovenal de sponsoren!

De 16e editie wordt georganiseerd op zaterdag 12 april 2025. De volledige dicteetekst is na te lezen opwww.mtdo.nl