Ongeval op Esdoornlaan: Voertuig op Zijkant, Bestuurster Bevrijd na Middel Hulpverlening

112-nieuws
Ongeval op Esdoornlaan: Voertuig op Zijkant, Bestuurster Bevrijd na Middel Hulpverlening
Ongeval op Esdoornlaan: Voertuig op Zijkant, Bestuurster Bevrijd na Middel Hulpverlening (Foto: JBMedia)

Op de Esdoornlaan in Rozenburg vond op donderdag 21 maart een ongeluk plaats. Een voertuig belandde hierbij op zijn zijkant. 

Er zat minstens één persoon in het voertuig. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden. Twee tankautospuiten werden ingezet en daarom werd er opgeschaald naar ‘middel hulpverlening’. 

Naast de brandweer kwam ook de politie ter plaatse om de weg af te sluiten en een ambulance voor medische hulpverlening. Het slachtoffer werd bevrijd uit de auto door de brandweer. De wagen raakte een geparkeerde auto en kantelde daardoor. 

De bestuurster schampte eerst een andere geparkeerde auto, vervolgens botste ze tegen de rechtervoorkant van een geparkeerde auto, waardoor haar auto op zijn zij terechtkwam. De bestuurster kon niet uit haar gordel komen, zelfs de brandweer slaagde er in eerste instantie niet in haar te bevrijden. 

Daarom werd er opgeschaald naar middel hulpverlening. Ze zat ongeveer 20 minuten vast in haar auto. De politie onderwierp de bestuurster aan een blaastest. Telkens blies ze te weinig uit, na zeker 10 pogingen kreeg ze geen nieuwe kans meer. Mogelijk zal ze later een bloedproef moeten ondergaan. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Een berger ruimt de auto’s op. De brandweer heeft de auto die op zijn zij lag al rechtop gezet.