Nieuwe buren ook op feest jarige Wilhelminastraat

Nieuws
De bewoners maken er een gezellig straatfeest van.
De bewoners maken er een gezellig straatfeest van. (Foto: Patrick Wanders.)

De Wilhelminastraat heeft het afgelopen jaar tamelijk veel nieuwe bewoners gekregen. De meesten grepen zondagmiddag de gelegenheid aan om kennis te maken met meer buurtbewoners.

Door Kor Kegel

Tot grote vreugde van de organisatie waren ze aanwezig op het straatfeestje ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de straatnaam Wilhelminastraat. Het was zowel voor de oudere bewoners als voor de nieuwe buren plezierig om elkaar beter te leren kennen. Pieter en Rafaele werken allebei in Den Haag, maar vinden het op Rozenburg zeer plezierig wonen. “Lekker rustig,” vinden ook Jamy en Maurice. En heel blij is Jeanne met haar bijzondere interieur, door enkele buren al vol bewondering aanschouwd.

‘Een gezellige straat met fijne buren’

Enkele nieuwe buren die er op het straatfeest niet bij konden zijn, hadden toch de voorgevel versierd met ballonnen en vaantjes. Rien en Els zijn door het overlijden en uitverhuizing van enkele senioren inmiddels de langst zittende bewoners in de Wilhelminastraat, maar Maurits en Lenie wonen er inmiddels ook al 39 jaar. Pim en Merel kregen in maart 2021 de sleutel van hun huis en vinden allebei dat ze het geweldig getroffen hebben. “Een gezellige straat met fijne buren,” zei Merel. “Altijd in voor een praatje.”

Het tweede deel van de Wilhelminastraat is later gebouwd, rond 1960, maar straat is straat dus een aantal bewoners van dat gedeelte kwamen welgehumeurd af op het feestje in het eerste deel, zoals Rebekka, die er sinds 2007 weer woont en voordien bij haar ouders in de Wilhelminastraat woonde. De krantenbezorgster was er ook. Tiny bleek door haar huis-aan-huisbezorging veel kennis van de woonomgeving te hebben.

In het hoekhuis met de Wethouder Van Heldenstraat hing feestelijk de Rozenburgse vlag uit, een mooie toevoeging aan het rood-wit-blauw in het eerste deel van de straat.

De door Esther verzorgde hapjes en drankjes stonden uitgestald in de voortuin van Tommy, die vorig jaar het als sloopwoning aangeprezen pand-halverwege kocht en het met zijn ouders geheel aan het restaureren is. Gastvrij gaf hij alle belangstellende buren een rondleiding door zijn aanstaande woning. Ook dat droeg bij tot kennismaking en dat is exact een van de doelstellingen van Opzoomer Mee, die een terraskeet met tafels, stoelen en attributen beschikbaar had gesteld aan de jubilerende straat.

Voorbijgangers konden meteen zien wat er zondagmiddag aan de hand was.”Wilhelminastraat 75 jaar, 13.00-16.00 uur,” had Aurelie duidelijk leesbaar op een schoolbord geschreven.

Indrinken

De bezoekers van de wijnproeverij in La Sicilia tegenover de Wilhelminastraat hadden dat schoolbord niet gezien. Ze dachten dat de bewoners er stonden in te drinken voor de bekerfinale van Feyenoord tegen NEC.