‘Mijn straat is jarig,’ zegt even oude Wilhelmina

Nieuws
De straat is niet naar Wil Bogerd genoemd, want ze kwam pas 77 dagen na de vaststelling ter aarde.
De straat is niet naar Wil Bogerd genoemd, want ze kwam pas 77 dagen na de vaststelling ter aarde. (Foto: Patrick Wanders.)

Ze heet voluit Wilhelmina en ze woont in de Wilhelminastraat en ze is bijna even oud als de straatnaam: 75 jaar. Dus kon ze met gepaste trots zeggen: “Mijn straat is jarig.”

Door Kor Kegel

Twintig jaar geleden woonden Wil en Ger Bogerd in de Loggerhof, maar de kinderen waren het huis uit en de woning was te groot geworden. “Ik wilde heel graag naar de Wilhelminastraat, want dat gezellige straatje deed me zo denken aan mijn jeugd,” zegt Wil.

Ze konden zowaar kiezen uit twee panden, naast elkaar. “Dat kon toen nog, kiezen. Tegenwoordig sta je op een wachtlijst en moet je maar afwachten,” zegt ze. Ger en Wil hebben nooit spijt gehad van het hoekhuis waarvoor ze kozen.

Vorig jaar is de voormalige oliehandel tegenover hun woning geheel gerenoveerd. Het complex zag er jarenlang verwaarloosd uit, maar het is professioneel aangepakt. “Bepaald een prettiger uitzicht als we uit het raam kijken,” zegt Wil.

De straatnaam Wihelminastraat bestond zondag exact 75 jaar. Op donderdag 21 april 1949 werd de naam vastgesteld door burgemeester en wethouders van Rozenburg. Zelf moet Wil nog even wachten tot ze 75 is. Op de zevende van de zevende zal het zo ver zijn.