Thuisbij Schagen viert 1-jarig bestaan met sponsorfietsactie

Algemeen
Mensen met geheugenproblemen kunnen terecht bij Thuisbij Schagen.
Mensen met geheugenproblemen kunnen terecht bij Thuisbij Schagen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Op zaterdag 26 maart viert Thuisbij haar 1-jarig bestaan samen met de inwoners van Schagen. Deze dag start met een fiets-verrassingstocht door Schagen voor het goede doel. Laat je sponsoren door familie, vrienden, collega’s en maak ons vervoer met persoonlijke begeleiding voor mensen met geheugenproblemen, mede mogelijk.De behoefte in Schagen aan passende opvang voor mensen met dementie, was mede de reden dat Marloes Oudeman in 2021 het initiatief nam van start te gaan met Thuisbij Schagen. Het moest een kleinschalige opvang worden met een dementie-vriendelijk karakter. Niet alleen vanwege haar persoonlijke principes, maar ook omdat in Schagen in politiek opzicht al een dementie-vriendelijke houding was.

De behoefte in Schagen aan passende opvang voor mensen met dementie, was mede de reden dat Marloes Oudeman in 2021 het initiatief nam van start te gaan met Thuisbij Schagen. Het moest een kleinschalige opvang worden met een dementie-vriendelijk karakter. Niet alleen vanwege haar persoonlijke principes, maar ook omdat in Schagen in politiek opzicht al een dementie-vriendelijke houding was.

Mede dankzij de politieke steun van wethouder Sigge van der Veek en Jelle Beemsterboer is een gastvrije dagbesteding in een ruime woning aan de Platanenweg 20 in Schagen gerealiseerd. Het mooie woonhuis is volledig ingericht en afgestemd op zelfstandig thuiswonende mensen, die overdag extra begeleiding en/of ondersteuning nodig hebben. 

Thuisbij wordt gefinancierd middels een PGB vanuit de Wmo of Wlz en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Iedere bezoeker kan zich volledig op z’n gemak voelen, doordat de dagbesteding een comfortabele huiselijke sfeer biedt en de activiteiten op ieders behoefte worden afgestemd. Niets moet, alles mag. Dagelijks eten we samen een warme maaltijd. Vind je het leuk om te koken? Dan help je toch gezellig mee? 

Samen met lokale vrijwilligers en ondernemers hebben we in het afgelopen jaar veel bereikt. Een prachtige woninginrichting, een gesponsorde duofiets en een nieuwe tuinkas. De steun die ik heb mogen ervaren is overweldigend, aldus Marloes. Dat ons zorginitiatief in de lokale samenleving zo breed gedragen wordt is voor mij een teken dat ons zorgaanbod aansluit bij de zorgbehoefte van onze inwoners. En dat is precies waar ons team van professionele zorgverleners en vrijwilligers zich dagelijks voor inzet. 

Zaterdag 26 maart 2022. Fietstocht van 10.30 – 12.00 uur, startpunt: Thuisbij Schagen Platanenweg 20, aansluitend tot 16.00 uur een gezellige borrel in Thuisbij. Meld je vooraf aan bij Marloes Oudeman en geef door met hoeveel personen je komt fietsen. Via 06-21500162 of schagen@thuisbij.eu..

Lekker genieten van het zonnetje bij Thuisbij Schagen.