Afbeelding
(Foto: Pexels)

Raadsleden ervaren wat inwoners met beperking tegenkomen

Algemeen

SCHAGEN - Vrijdag 13 mei ervoeren raadsleden van de gemeente Schagen hoe het is om in Schagen te leven met een beperking. In samenwerking met vrijwilligers van het Gehandicapten Platform Schagen (GPS) organiseerde de gemeente Schagen een Ervaringsroute. Tijdens deze route konden deelnemers ervaren hoe het is om je met een beperking door het centrum van Schagen te bewegen.

De Ervaringsroute vond plaats tussen 14.00 uur en 16.30 uur en werd samengesteld door vrijwilligers van het GPS. De Ervaringsroute werd georganiseerd zodat de gemeenteraad bij het uitvoeren van haar werk nog beter rekening kan houden met alle inwoners. Op 15 december 2020 besloot de gemeenteraad zich namelijk meer in te gaan zetten voor een gemeente Schagen waarin iedereen kan meedoen. Naast alle raads- en steunfractieleden is er van iedere dorpsraad en wijkvereniging één persoon uitgenodigd. Ook burgermeester Marjan van Kampen deed mee.

Onder begeleiding van vrijwilligers van het GPS gingen de deelnemers in groepjes het centrum van Schagen in. Daarnaast deden de deelnemers een Ganzenbordenspel, waarbij zij meer leerden over verschillende soorten beperkingen en hulpmiddelen die hiervoor bestaan. Onder begeleiding van Stichting ABC en Stichting Lezen en Schrijven ervoeren de deelnemers hoe het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven.

Aan het einde van de dag ontvingen de nieuwe raads- en steunfractieleden de Toegankelijk en Inclusief Schagen Speld. Deze speld symboliseert dat iedereen in Schagen kan meedoen en zichzelf mag zijn. Door deze speld te dragen kunnen burgemeester, wethouders en de raadsleden hier aandacht voor vragen. Zij kunnen deze speld dragen waar en wanneer zij dit willen. Raads- en steunfractieleden die tijdens de vorige regeerperiode actief waren hebben de speld al in hun bezit.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Schagen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Brand op boot in Schagen 112-nieuws gisteren
Afbeelding
Fotowandeling door natuurgebied Zwanenwater Algemeen 28 jun, 14:30
Afbeelding
Laatste wijkenloop door Muggenburg Algemeen 28 jun, 12:49
Afbeelding
Popweekend Schagen 2022: Dit moet je weten Uitgaan 28 jun, 11:25
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Rommelmarkt bij Korenmolen De Hoop Algemeen 28 jun, 10:25
Afbeelding
Wie wordt de Klimaatburgemeester van Schagen? Algemeen 28 jun, 10:01
Afbeelding
Ga op zoek naar vleermuizen in Eendenkooi Algemeen 28 jun, 09:38
Afbeelding
Van bloedheet naar kletsnat op Indian Summer festival Algemeen 26 jun, 12:57
Afbeelding
Ruiter en paard te water Hemkewerfweg 112-nieuws 25 jun, 18:10
Afbeelding
‘Rockdominee’ Jan Andries de Boer komt met U2-dienst Algemeen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zwerven door onontdekt Zwanenwater Algemeen 24 jun, 15:34
Afbeelding
Alzheimer Café Schagen in De Bron Algemeen 24 jun, 13:22
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief