Joke Kruit ontving het Compliment van Schagen, die ze zelf ook vaak mocht uitreiken.
Joke Kruit ontving het Compliment van Schagen, die ze zelf ook vaak mocht uitreiken. (Foto: Pierre Mettes)

Schagen zwaait drie wethouders uit

Algemeen

SCHAGEN - Op dinsdagaond 14 juni, bij de raadsvergadering, nemen de zittende wethouders Jelle Beemsterboer, Joke Kruit en Sigge van de Veek afscheid.

Sigge van der Veek is namens het CDA wethouder geweest vanaf 2013 tot heden. De eerste periode duurde vijf jaar. Hij was destijds wethouder verkeer & vervoer, openbare werken, duurzaamheid en milieu, dorpen, kernen en wijken. 

De tweede periode vanaf 2018 was hij wethouder Samenlevingszaken. Na bijna tien jaar wethouderschap vond Van der Veek het tijd om ruimte te maken voor de jongere generatie. Hij heeft besloten uit de politiek te treden en zich weer in te zetten voor het familiebedrijf Fluwel.

Podium geven

Joke Kruit was, namens JESS Lokaal, vanaf 2018 wethouder Financiën, Participatie, Sport & Cultuur. Haar enthousiaste inzet voor de sport en cultuur wordt geprezen door inwoners en verenigingen. Haar kennis op het gebied van kunst heeft ze de afgelopen jaren ingezet om kunstenaars een podium of bekendheid te geven. Voor sportend Schagen voelde ze zich sterk verantwoordelijk. Ze was daarom regelmatig aanwezig bij openingen. Ook bezocht zij jubilerende clubs in Schagen. Joke Kruit heeft de afgelopen jaren vaak ‘Het Compliment van Schagen’ mogen uitreiken aan inwoners uit het verenigingsleven, de sport en de cultuur. Haar aanwezigheid als wethouder bij deze uitreikingen werd altijd zeer gewaardeerd. Voor haar inzet voor de samenleving van Schagen wordt Joke Kruit onderscheiden met het Compliment van Schagen.

Stikstof

Jelle Beemsterboer was, namens het CDA, vanaf 2014 wethouder Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken. Als jonge bestuurder startte hij in de loop van de jaren vele projecten, heeft ze vlot getrokken of een nieuwe impuls gegeven, waarbij hij niet schroomde om zelf de discussie te openen. Jelle Beemsterboer heeft landelijke bekendheid gekregen door zijn eigen wijze visie over stikstof. Langlopende dossiers kregen door zijn onvermoeibare inzet een goede wending. 

Erepenning 

Een voorbeeld hiervan is de verbouw van winkelcentrum Makado. Door zijn initiatief is het Energy en Health Campus ontstaan. Hij gaf een boost aan deze Campus, voor mensen die willen werken en leren rond gezondheid en energie. Voor zijn grote inzet voor de gemeente Schagen wordt Jelle Beemsterboer onderscheiden met de Erepenning van Verdienste van Schagen.

Jelle Beemsterboer kreeg landelijke bekendheid door zijn visie op stikstof.
Sigge van der Veek gaat zich weer inzetten voor Fluwel.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Schagen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zomerwandeling door bloemrijk Zwanenwater Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Maak jij als hobbykok een portie extra? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Marktconcert Tjeerd van der Ploeg in St.Christoforuskerk Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Kivas Huttenbouwdorp kaartverkoop Algemeen 4 jul, 14:18
Afbeelding
Kermis 2022 in gemeente Schagen: Alle kermissen op een rij Algemeen 4 jul, 11:32
Afbeelding
Succesvolle Ronde van de Westfriese Omringdijk Algemeen 4 jul, 10:00
Afbeelding
Kofferbakmarkt De Nollen Algemeen 4 jul, 09:38
Afbeelding
Marktconcert in Sint Christoforuskerk Algemeen 4 jul, 08:51
Afbeelding
Motorrijder gewond in bocht Stolperweg 112-nieuws 2 jul, 22:37
Afbeelding
Tweede week Westfriese Folklore in Schagen Algemeen 2 jul, 08:30
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Voor alle Formule 1-fans van Noord-Holland Partnerbijdrage 1 jul, 12:02
Afbeelding
Jubileumeditie Vlotbrugtoernooi Algemeen 1 jul, 09:00
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief