Dieuwertje heeft het triathlon-virus in de greep

Algemeen
Dieuwertje Bax in actie
Dieuwertje Bax in actie (Foto: aangeleverd)

ANNA PAULOWNA- Triathlonvereniging Oude Veer mag zich  hofleverancier van het Kwart(je) triathlon Anna Paulowna noemen Deze triathlon vindt plaats op zaterdag 20 augustus. In het zevenkoppig bestuur van de stichting zitten zes Oude Veer leden. Maar ook in het deelnemersveld is Oude Veer goed vertegenwoordigd. Zowel kwalitatief als kwantitatief presteren de triatleten prima. In hun opvallende blauwe outfit, is Oude Veer al jaren een opvallende verschijning in het deelnemersveld. Joost en Dieuwertje stellen zich voor. 

Dieuwertje Bax (36) woont en werkt als huisarts in Schagen en heeft een relatie met Nick Slijkerman. Zeven jaar geleden deed ze haar eerst een triathlon. ‘Ik liep hard bij een clubje in Westerpark (Amsterdam) en iemand stelde voor om een keer een triathlon te proberen. Mijn eerste gedachte was: Is één sport nog niet genoeg dan? Al trainende vond ik het steeds leuker worden en sloot me aan bij triathlonvereniging De Dolfijn in Amsterdam (waar ik toen nog woonde).”

Triathlon virus

Het triathlon-virus heeft Dieuwertje aardig in de greep. ‘De laatste jaren ben ik flink beter geworden en heb ik aan meerdere NK’s meegedaan. Dit jaar was ik dertiende op de NK Olympische afstand en ik heb twee keer een hele triathlon gedaan. Vorig jaar liep ik succesvel de Ironman in Kopenhagen en vorige week Ironman Maastricht, beide keren won ik mijn agegroup.In Maastricht werd ik derde vrouw overall. Hierdoor mag ik in oktober starten op het WK longdistance in Hawaii’.”

Vol ervoor gaan

Aan het Kwart(je) Anna Paulowna doet ze dit keer voor het eerst mee: ‘Het lijkt me een hele leuke (nieuwe) thuiswedstrijd. Soms kan ik wat onprecies in mijn voorbereiding zijn, maar uiteindelijk komt het vaak toch goed want ik ben een doorzetter! Ik heb er spijt van dat ik nog niet eerder met triathlon/zwemmen begonnen ben, want ik geniet er intens van. Ik heb geleerd dat je een hele hoop kunt bereiken als je er vol voor gaat.”