Computercursussen voor beginners in bibliotheek

Algemeen
Basiscursus Klik & Tik.
Basiscursus Klik & Tik. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - In de bibliotheken van Anna Paulowna (De ontmoeting), Wieringerwerf (Cultuurschuur), Niedorp, Schagen, Tuitjenhorn, Den Helder en Julianadorp start KopGroep Bibliotheken dit najaar met verschillende computercursussen voor zowel beginners als iets gevorderden.

In de cursussen leren de deelnemers hoe ze gebruik kunnen maken van de computer en het internet door het zelf te doen. Zo komen in de basiscursus Klik & Tik in vier lessen de volgende onderwerpen aan bod: de computer aan- en uitzetten, typen, de basis van het e-mailen en internet. Bij Klik en Tik het Internet op ontdek je in zeven lessen de vele mogelijkheden van internet. Ook is er de cursus Toegang tot de Digitale Overheid, waarbij de deelnemers in vier lessen leren hoe ze een DigiD kunnen gebruiken en moeten inloggen in een ‘Mijn’-omgeving.

Aanmelden

Cursusbegeleiders van de bibliotheek zorgen ervoor dat de cursussen in een rustig tempo, stap voor stap, gedaan worden. De groepen zijn klein en er wordt gebruik gemaakt van computers van de bibliotheek. Voor alle cursussen en workshops geldt dat vooraf aanmelden noodzakelijk is. Dat kan via de website (www.kopgroepbibliotheken.nl) of in de bibliotheken.