Hulp uit Schagen bij Race To Zero

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

SCHAGEN - De vermindering van de CO2 uitstoot moet sneller. Dat is de inzet van de wereldwijde campagne ‘Race To Zero’. In deze internationale klimaatcampagne werken bedrijven, universiteiten, gemeenten en regio’s samen in de grootste wereldwijde alliantie. 

De Verenigde Naties ondersteunt de campagne. Jumbo Kooistra, met onder meer vestigingen in Julianadorp en Schagen, is een van eerste zelfstandig supermarktondernemers die aan de campagne meedoet. 

Keurmerk

Er zijn internationaal afspraken gemaakt om te komen tot een CO2 neutrale wereld in 2050. Het gaat echter niet snel genoeg. Dat werd deze week benadrukt op de VN-klimaatconferentie COP 27 in Sharm-el-Sheikh. De eerste zelfstandig winkeliers die aan de Race To Zero meedoen zijn de supermarktondernemers met het Super Supermarkt Keurmerk. Deze ondernemers zijn, voordat zij het keurmerk kregen, al getoetst op een groot aantal duurzaamheidsaspecten. Jumbo Kooistra is SSK gecertificeerd. Met hun deelname aan de Race to Zero spreken zij nu ook hun concrete ambitie uit richting CO2-neutraal ondernemerschap.