Allereerste website respijtzorg online

Algemeen
Allereerste website respijtzorg online.
Allereerste website respijtzorg online. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Vanaf deze week is de eerste website voor respijtzorg, waar vraag naar en aanbod samenkomen, een feit. De website www.mantelzorgvrij.nl/ biedt mantelzorgers in Noord-Holland de mogelijkheid om simpel en snel een dag(en) vrij van zorg te kunnen plannen. Af en toe even vrij kunnen nemen is juist voor mantelzorgers erg belangrijk. Zo kunnen zij de zorg voor hun naaste langer volhouden

Directeur van het Mantelzorgcentrum, Yuri van den Bogaerde, is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de website: “Op dit moment staan vijf respijtorganisaties en een flink aanbod aan respijthulpen op de website. Dat is een mooi begin en biedt mantelzorgers veel keuze. In de toekomst willen we alle respijtvoorzieningen uit Noord-Holland verbinden aan mantelzorgvrij.nl Dat moet echt de toegangspoort tot respijtzorg worden. Handig en overzichtelijk alle respijtvoorzieningen bij elkaar. Zodat iedere mantelzorger zelf zijn vrije tijd kan inplannen. Daar gaan we voor.”

Respijtvoorzieningen

Op mantelzorgvrij.nl kunnen mantelzorgers kiezen tussen respijthulpen en allerlei respijtlocaties. Een respijthulp is een bijzondere vrijwilliger die de taken van de mantelzorger tijdelijk overneemt. Kiest de mantelzorger voor een respijtlocatie, dan gaat zijn of haar naaste uit logeren in Respijthuis Alkmaar, Ten Anker Den Helder, De Leeuwenhof Heerhugowaard, WarmThuis Oterleek of Zuidermeer of ’t Huis Lioba in Egmond Binnen. Voor nu mogen alle mantelzorgers, die in gemeente Alkmaar, Den Helder, Hollands Kroon of Schagen wonen, van deze respijtvoorzieningen gebruikmaken.