Ballet workshops voor kids

Algemeen
Avonturen in de danszaal.
Avonturen in de danszaal. (Foto: Unsplash)

SCHAGEN - Docenten Dans van Balletschool Schagen geven vier, elf en achttien februari twee workshops. De eerste workshop voor ouder en kind wordt gegeven van 14:30 uur tot 15:15 uur. Kinderen van drie tot vijf jaar zijn welkom met een ouder of verzorger. De tweede workshop wordt gegeven van 15:30 uur tot 16:30 uur en is een combinatie van klassiek ballet en moderne dans voor acht tot tienjarigen.

Bij de workshop DansMee gaat de docent Dans op een pedagogisch verantwoorde manier samen op zoek naar bewegingen die aansluiten op het niveau van het kind. Bewegingen die hem en haar en ook hun ouder uitdaagt de grenzen te verleggen. Aan de hand van een thema en materiaal gaan ouder en kind op avontuur de danszaal in.

De workshop Klassiek & Modern is een combinatie van klassiek ballet en moderne dans. Deze combi-les begint met de techniek van klassiek ballet, de basis voor deze workshop. Daarna wordt de dans steeds vrijer en eindigt met een moderne choreografie. Zo ervaren de deelnemers alle elementen van beide lessen. Danservaring is niet nodig.

Aanmelden kan door de naam van de workshop, voornaam, achternaam en telefoonnummer te mailen naar contact@balletschoolschagen.nl. Lisanne geeft de workshop DansMee, Chloë de workshop Klassiek & Modern.