Een plattegrond poster lokaal: Anne maakt het

Algemeen
Schagen in één ontwerp.
Schagen in één ontwerp. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Posters van jouw favoriete stad, die kom je wel vaker tegen. Anne Smit (21) vond dat er ook exemplaren van dorpen en steden uit haar omgeving moesten komen: de prachtige Noordkop. Smit is geboren en getogen in Waarland, evenals haar vader. Hij werd november 2021 vijftig jaar, in zijn hele leven is vader Smit nog nooit verhuisd. “Ik wilde hem graag een origineel cadeau doen”, laat Anne weten. Hoe leuk zou het zijn om een gepersonaliseerde plattegrond met een hartje bij de woning te geven?

“Het is een hobby en ik vind het leuk om lokaal bezig te zijn. Toen de poster eenmaal in ons huis hing waren diverse Waarlanders nieuwsgierig waar ik dat vandaan gehaald had.” Het liet het brein van Anne kraken, ze wilde dit graag ook voor anderen gaan ontwerpen. Bij alleen Waarland bleef het niet, inmiddels heeft zij Schagen, Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Langedijk ook af. “Ik maak ze helemaal naar jouw wens en alles is getekend via de computer, maar met de hand. Een hartje in jouw straat met straatnaam en unieke coördinaten erbij, dat maakt het zo persoonlijk.” 

Ze verkoopt ze voor de liefhebber op sterk posterpapier “Dan hoef je alleen nog maar een lijstje aan te schaffen en zit je goed”, lacht ze. Haar vriendinnen melden dat dit ook echt iets voor Anne is. “Als een van ons nu een eerste huis koopt, maakt Anne de poster en geven we dit cadeau.” Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie? Je kunt Anne mailen via anne.smit.media@gmail.com.