Tijd voor “De Lente-expositie”

Cultuur
Schilderij van Kitty Meijering
Schilderij van Kitty Meijering (Foto: Aangeleverd)

SCHAGEN - Kunstplein Schagen organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022 “De Lente-expositie”. Door alle Coronatoestanden zijn er de laatste tijd in Schagen weinig kunstexposities gehouden. Maar gelukkig gaat dat nu veranderen, met “De Lente-expositie” 14 en 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur.

Kom naar de gratis expositie

Voor veel kunstminnaars zijn de exposities van Kunstplein Schagen inmiddels al een begrip. Er wordt niet meer geëxposeerd in Slot Schagen, maar in de fraaie, grote achterzaal van “Buurthuis Loet 10”, naast museum Vreeburg. Dit keer tonen vier kunstenaars uit deze regio hun werk.

Adrian Wolfs uit Schagen - Schilderijen

Adrian verdiende oorspronkelijk zijn brood met schrijven, maar later legde hij zich toe op het schilderen van mensen, vooral romantisch-realistische portretten, of figuren in los paletmeswerk. Ook maakt hij graag landschappen en bloemtaferelen. 

Impressionistisch

Hij werkt meestal in olieverf of pastelkrijt, met vaak een impressionistische toets. Ook schildert hij portretten in opdracht en exposeert hij regelmatig. Meer hierover op www.adrianwolfs.nl.

Wieke Dekker uit Purmerend - Beelden

Wieke is volledig verslingerd aan speksteen, albast en serpentijn. Haar werk kenmerkt zich door organische en abstracte vormen. Vaak zijn bestaande, natuurlijke vormen voor haar een rijke inspiratiebron. 

Het materiaal is er al, het ligt als het ware te wachten op een nieuwe vorm. Ze geeft de steen een nieuw gezicht, een nieuw leven. Wieke is autodidact. Meer hierover op www.wieke.exto.nl. 

Kitty Meijering uit Heiloo - Schilderijen

Kitty schildert dynamische vrouwfiguren en dierenportretten in een suggestieve stijl die nog genoeg aan de verbeelding overlaat. Met (ogenschijnlijk) snelle penseelstreken in combinatie met sierlijk en natuurgetrouw weergegeven anatomische vormen creëert zij een dynamisch effect, en weet zo een brug te slaan tussen klassiek en modern. Kitty exposeert veel in binnen- en buitenland. Van haar werk worden kunstdrukken en ansichtkaarten wereldwijd verspreid. Recentelijk exposeerde zij een aantal van haar werken in Los Angeles. Meer hierover op www.kittymeijering.nl. 

Evita de Waard-Wit uit Schagen – Keramiek

Beeldhouwen is een creatief intensief proces, waarbij Evita haar verbeelding in het klein uitdrukt en daarmee een bepaalde indruk met het eind resultaat probeert achter te laten. Elk exemplaar heeft zijn eigen verhaal. Voor het beeldhouwen gebruikt Evita Chamotte Klei. Dit wordt gebakken, dan een behandeling met verschillende verftechnieken. Met als resultaat een bronzen look. Beelden zijn niet vorstbestendig. Naast haar werk als verzorgende IZ, in de ouderenzorg voor mensen met dementie, heeft zij zich sinds 2007 ook toegelegd op het beeldhouwen, boetseren, waarbij de continu inspirerende zoektocht naar de ideale vorm centraal staat. Tel: 06-15379920. 

Etalage

De “Lente-expositie” is toegankelijk van 12.00 tot 17.00 uur op Westersingel 3 in Schagen. De entree is gratis. Ook buiten dit weekend om is er genoeg te zien bij het pand: regelmatig worden er nieuwe kunstwerken geëxposeerd in de etalage van het atelier.

Beeld van Evita de Waard-Wit
Schilderij van Adrian Wolfs
Beeld van Wieke Dekker