Kort nieuws

Nieuws

Kledingactie HV Kleine Sluis

ANNA PAULOWNA - De afdeling handbal van Kleine Sluis houdt zaterdag 12 en zondag 13 oktober een kledingactie om de clubkas te spekken. Onder meer draagbare kleding, beddengoed, linnengoed, tafelgoed, schoenen, laarzen, gympen en gordijnen kunnen gebracht worden. Op de parkeerplaats van het sportcomplex staan beide dagen diverse kuubkisten klaar waarin de kleding kan worden gedeponeerd. Inleveren kan van 10.00 tot 17.00 uur. Graag alles verpakken in vuilniszakken en deze goed dichtbinden.
Amaryllisactie Harmonie Concordia

ANNA PAULOWNA / BREEZAND - Zoals ieder jaar houdt Harmonie Concordia ook dit jaar weer een Amaryllisactie in Anna Paulowna en Breezand. De leden van Concordia komen in de periode van 12 tot en met 19 oktober aan de deur. De bollen worden aangeboden in een luxe verpakking compleet met een beschrijving van de verzorging van de bol. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor het onderhoud van de muziekinstrumenten en de aanschaf van nieuwe muziekwerken.
Vrouwen van Nu

SCHAGEN - Vrouwen van Nu houdt woensdag 13 oktober een bijeenkomst in de Caegstate aan Buiskoolstraat 2 in Schagen met een presentatie over het Purmerends plateel. Aanvang: 19.45 uur.
Bridge kroegentocht

SCHAGEN - Bridgeclub Never Down uit Schagen houdt zondag 3 november haar 29e Bridge kroegentocht. De bridgers gaan om 10.30 uur van start langs zeven horecagelegenheden. Elk uur wisselen de deelnemers van locatie. Iedereen kan meedoen. Dus ook mensen die net een cursus hebben gevolgd. Het thuishonk is dit jaar bij restaurant Igesz, waar de wedstrijdboekjes met loopschema’s worden uitgedeeld. De inschrijving is nog open tot 30 oktober. Aanmelden kan bij Ruud Bleek, tel. 06-53505408 of via www.nbbclubsites.nl/club/4017.
Bazaar Rode Kruis

SINT MAARTEN - In woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten vindt zaterdag 19 oktober van 13.30 tot 16.30 uur de jaarlijkse bazaar van het Rode Kruis plaats. Zoals vanouds is er weer volop keuze uit gebreide sokken en andere handwerkspullen. Ook zijn er diverse spelletjes en verlotingen met mooie prijzen.
MS Fonds zoekt collectanten

REGIO - Het Nationaal MS Fonds is twintig jaar geleden opgericht door vijf mensen met Multiple Sclerose (MS). Dit is echter geen reden voor een feestje. “Nee, helemaal niet”, zegt Pamela Zaat, collecte-coördinator van het MS Fonds. Het onderzoek richt zich op het heden en heeft daarbij de kwaliteit van leven hoog in het vaandel staan. Genezing is nu nog niet mogelijk daarom zet het Nationaal MS Fonds zich in op een beter leven met MS vandaag (en morgen). MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel met allerlei fysieke ongemakken, bij de een heftiger dan bij de ander. Soms zie je niks aan mensen met MS. Zij lijken normaal te functioneren, maar MS is net zo onvoorspelbaar als het weer en slaat toe wanneer je het niet verwacht. Leren leven met een onvoorspelbare ziekte als MS is een uitdaging. Concreet helpen om mensen met MS een beter leven te geven? Collecteren is niet moeilijk. U ontvangt van de coördinator in uw woonplaats de collectebus en overlegt in welk straat u wilt collecteren. Gemiddeld zet u zich één avond per jaar in! De collecteweek is van 18-23 november. Kijk voor meer informatie op www.nationaalmsfonds.nl of bel, tel. 010-5919839. Een donatie op giro 5057 is meer dan welkom.
Meezingen

HIPPOLYTUSHOEF - Meezingkoor Wieringen start zaterdag 19 oktober met het nieuwe seizoen. Het koor wordt begeleid door accordeons, drum en bas. Iedereen die zin heeft is van harte welkom mee te komen galmen in de Harmonie in Hippolytushoef. Aanvang 20.30 uur. Bel voor meer informatie met Thea Rusting, tel 0227-511833.
Boeken gevraagd

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard houdt ook dit jaar weer een boekenmarkt. De vereniging heeft al aardig wat boeken en aanmeldingen binnen gekregen, maar kunnen nog steeds boeken gebruiken. Het gaat om allerlei soorten boeken. De vereniging probeert ze te verkopen. De markt wordt zondag 4 november gehouden in muziekcentrum ‘De Waert’. Bel voor het aanmelden van boeken of informatie naar: Stef Buis, tel. 0224-221746, Hanneke Meereboer, tel. 0223-531352 of Carla Bakker, tel. 0224-223459.
Expositie St. Maartenshof

SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van St. Maartenshof zijn tot en met 9 november schilderijen te zien van Wim Mooij uit Tuitjenhorn. In de vitrinekast staat een bijzondere kantklosverzameling, gemaakt door Marjo Groot uit ‘t Veld. De expositie is dagelijks tot 18.00 uur te bezichtigen.
Veteranencafé

SCHAGEN - In het voorcafé van hotel Igesz aan Markt 22 in Schagen zijn alle veteranen woensdag 16 oktober vanaf 14.00 uur van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn in het veteranencafé.
Opbrengst Nierstichting

SCHAGEN - De opbrengst van de collecte voor de Nierstichting heeft in Schagen € 5826,90 opgebracht. Hiervoor zijn negentig collectanten actief geweest.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kerstmarkt in Dorpshuis Waarland Uit 17 uur geleden
Afbeelding
Inzameling Ons Eigen Keuken succesvol Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Scholierentoernooi tafeltennis in ‘t Zand Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Crisisnoodopvang in Petten verlengd Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lezing ‘Leren lezen door de eeuwen heen’ Algemeen 5 dec, 15:33
Afbeelding
Brand in verzorgingstehuis in Schagen 112-nieuws 5 dec, 15:29
Afbeelding
Op zoek naar de grijze duinen Algemeen 5 dec, 15:19
Afbeelding
Pas op, waarschuwing voor misleiding Algemeen 5 dec, 14:23
Afbeelding
Sfeervolle kerstmarkt bij Woonzorggroep Samen Algemeen 5 dec, 13:36
Afbeelding
Kerstwandeling 2022 in Waarland Algemeen 5 dec, 13:09
Afbeelding
Binnenkort start Glaspoort met de aanleg van glasvezel in Schagen Algemeen 5 dec, 12:00
Afbeelding
Treinpassagier steekt Cobra af 112-nieuws 3 dec, 09:31
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief