Kort nieuws

Nieuws

Bridge kroegentocht

SCHAGEN - Bridgeclub Never Down uit Schagen houdt zondag 3 november haar 29e Bridge kroegentocht. De bridgers gaan om 10.30 uur van start langs zeven horecagelegenheden. Elk uur wisselen de deelnemers van locatie. Iedereen kan meedoen. Dus ook mensen die net een cursus hebben gevolgd. Het thuishonk is dit jaar bij restaurant Igesz, waar de wedstrijdboekjes met loopschema’s worden uitgedeeld. De inschrijving is nog open tot 30 oktober. Aanmelden kan bij Ruud Bleek, tel. 06-53505408 of via www.nbbclubsites.nl/club/4017.
Postzegelruilbeurs

SCHAGEN - Filatelistenvereniging West-Friesland organiseert een grote postzegelruilbeurs op zondag 27 oktober van 9.30 uur tot 12.30 uur in De Blokhut aan de Loet 10 in Schagen. Diverse handelaren aanwezig. Toegang € 1,00
MS Fonds zoekt collectanten

REGIO - Het Nationaal MS Fonds is twintig jaar geleden opgericht door vijf mensen met Multiple Sclerose (MS). Dit is echter geen reden voor een feestje. “Nee, helemaal niet”, zegt Pamela Zaat, collecte-coördinator van het MS Fonds. Het onderzoek richt zich op het heden en heeft daarbij de kwaliteit van leven hoog in het vaandel staan. Genezing is nu nog niet mogelijk daarom zet het Nationaal MS Fonds zich in op een beter leven met MS vandaag (en morgen). MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel met allerlei fysieke ongemakken, bij de een heftiger dan bij de ander. Soms zie je niks aan mensen met MS. Zij lijken normaal te functioneren, maar MS is net zo onvoorspelbaar als het weer en slaat toe wanneer je het niet verwacht. Leren leven met een onvoorspelbare ziekte als MS is een uitdaging. Concreet helpen om mensen met MS een beter leven te geven? Collecteren is niet moeilijk. U ontvangt van de coördinator in uw woonplaats de collectebus en overlegt in welk straat u wilt collecteren. Gemiddeld zet u zich één avond per jaar in! De collecteweek is van 18-23 november. Kijk voor meer informatie op www.nationaalmsfonds.nl of bel, tel. 010-5919839. Een donatie op giro 5057 is meer dan welkom.
Exposeren in 'de Etalage'

SCHAGEN - Willem Visser roept mensen die interesse hebben om te exposeren in de kunstetalage 'de Etalage' aan de Westersingel 3 in Schagen op, zich aan te melden via wjj.visser@quicknet.nl. Voor 2014 is er nog ruimte vrij, in de maanden jan/febr, mei/juni, juli/aug, sept/okt, en nov/dec. Elke expositie duurt twee maanden, de kosten bedragen 25 euro. Het werk wordt wel van tevoren beoordeeld.
Boeken gevraagd

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard houdt ook dit jaar weer een boekenmarkt. De vereniging heeft al aardig wat boeken en aanmeldingen binnen gekregen, maar kunnen nog steeds boeken gebruiken. Het gaat om allerlei soorten boeken. De vereniging probeert ze te verkopen. De markt wordt zondag 4 november gehouden in muziekcentrum ‘De Waert’. Bel voor het aanmelden van boeken of informatie naar: Stef Buis, tel. 0224-221746, Hanneke Meereboer, tel. 0223-531352 of Carla Bakker, tel. 0224-223459.
Expositie St. Maartenshof

SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van St. Maartenshof zijn tot en met 9 november schilderijen te zien van Wim Mooij uit Tuitjenhorn. In de vitrinekast staat een bijzondere kantklosverzameling, gemaakt door Marjo Groot uit ‘t Veld. De expositie is dagelijks tot 18.00 uur te bezichtigen.
Opbrengst Nierstichting

SCHAGEN - De opbrengst van de collecte voor de Nierstichting heeft in Schagen € 5826,90 opgebracht. Hiervoor zijn negentig collectanten actief geweest.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kerstmarkt in Dorpshuis Waarland Uit 18 uur geleden
Afbeelding
Inzameling Ons Eigen Keuken succesvol Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Scholierentoernooi tafeltennis in ‘t Zand Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Crisisnoodopvang in Petten verlengd Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lezing ‘Leren lezen door de eeuwen heen’ Algemeen 5 dec, 15:33
Afbeelding
Brand in verzorgingstehuis in Schagen 112-nieuws 5 dec, 15:29
Afbeelding
Op zoek naar de grijze duinen Algemeen 5 dec, 15:19
Afbeelding
Pas op, waarschuwing voor misleiding Algemeen 5 dec, 14:23
Afbeelding
Sfeervolle kerstmarkt bij Woonzorggroep Samen Algemeen 5 dec, 13:36
Afbeelding
Kerstwandeling 2022 in Waarland Algemeen 5 dec, 13:09
Afbeelding
Binnenkort start Glaspoort met de aanleg van glasvezel in Schagen Algemeen 5 dec, 12:00
Afbeelding
Treinpassagier steekt Cobra af 112-nieuws 3 dec, 09:31
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief