Ondernemers helpen Thuisbij Schagen ‘op weg’

Nieuws
Met dankbaarheid en trots.
Met dankbaarheid en trots. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Mensen met (beginnende) dementie en geheugenproblemen zijn gebaat bij laagdrempelige persoonlijke begeleiding in zorgvervoer vanuit thuis naar een dagbesteding. Denk bijvoorbeeld aan het geheugensteuntje waardoor het meenemen van huissleutels of medicijnen niet wordt vergeten. Ook het tijdstip van ophalen kan dagelijks worden afgestemd op de persoonlijke behoefte. 

Waarom zorgvervoer in eigen beheer zó belangrijk is?

Op deze manier ontstaat een rustige ontspannen situatie met een positief gevoel. Omdat de deelnemers van dagbesteding Thuisbij Schagen de chauffeurs persoonlijk kennen is er een vertrouwensband. Dat alles maakt dat mensen met dementie zorg en begeleiding kunnen aanvaarden.

De aanvullende kosten door deze persoonlijke begeleiding in het vervoer worden niet gedekt met de Wmo of Wlz vervoervergoeding. Daarom hebben 27 ondernemers besloten hetzorgvervoer van Thuisbij Schagen de komende 5 jaar financieel te steunen. Met dankbaarheid en trots worden de bedrijfslogo’s van deze maatschappelijk betrokken ondernemers op de 100% elektrische Citroen Berlingovan dagbesteding Thuisbij Schagen getoond.