Paasvee 2024 voor het merendeel goed verlopen

Nieuws
De gemeente Schagen kijkt terug op een mooie Paasveetentoonstelling 2024.
De gemeente Schagen kijkt terug op een mooie Paasveetentoonstelling 2024. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

SCHAGEN - De gemeente Schagen kijkt terug op een mooie Paasveetentoonstelling. Al vroeg in de ochtend kwamen de dikbillen de markt op. De keurmeesters stonden klaar om hun waardering te uiten. Er zaten dit jaar een paar bijzondere exemplaren tussen hoorden we zo nu en dan door de luidsprekers. Helaas is één stier onwel geworden.

Paasvee 2024 

Door de adequate verzorging van het bestuur en de dienstdoende dierenarts, werd het dier apart genomen en goed verzorgd. Dit heeft helaas niet mogen baten. De stier is alsnog overleden. “Dit is niet alleen voor de eigenaar van het dier, maar ook voor de organisatie een behoorlijke klap. In al die jaren is dit nog niet eerder voorgekomen. De organisatie van dit evenement, dat zelfs een voorbeeld is voor menig ander evenement met dieren in het land, heeft het dierenwelzijn juist hoog in het vaandel,” licht burgemeester Van Kampen-Nouwen toe. Ik wens hen dan ook veel sterkte toe.”

Als de runderen in de middag weer huiswaarts keren, volgde er een andere groep bezoekers. De horeca deed vanaf dat moment weer goede zaken.

Klein vee in Makado

Het is een aantal jaren niet gelukt door allerlei omstandigheden om het klein vee te showen. Gelukkig konden bezoekers dit jaar toch weer genieten van de klein veetentoonstelling in het Makado. Burgemeester Marjan van Kampen: “Vele kinderen hebben daar hun ogen uitgekeken bij het keuren van de konijnen. Fijn dat het ook weer in Makado was.”

Toezicht

Ook dit jaar heeft de gemeente hulp gehad van een grote groep studenten van VONK beroepsopleidingen als toezichthouders. De samenwerking tussen de studenten, de SES, politie, boa’s, NS, Rode Kruis en de gemeente is goed verlopen. “Er zijn wat “opstootjes” geweest -  vergelijkbaar met een reguliere uitgaansavond -  maar deze zijn door de genoemde partijen goed opgepakt,” vertelde de burgemeester.