Sfeervol winterconcert in Schuurkerk Krabbendam

Uitgaan
In de Schuurkerk staat een sfeervol concert op stapel.
In de Schuurkerk staat een sfeervol concert op stapel. (Foto: aangeleverd)

KRABBENDAM - In de historische Schuurkerk te Krabbendam wordt vrijdag 16 december een winterconcert gegeven. Nog voor het concert begint wordt bezoekers in een sfeervolle omgeving ontvangen door de warme klanken van Harmonie DSV. Leden van deze harmonievereniging uit Warmenhuizen brengen met prachtige arrangementen van kerstliederen de stemming er al in.

Het concert begint om 20.00 uur en bestaat uit verschillende delen, allemaal even verrassend! Una Cintina heeft als kind al orgel leren spelen, nota bene in de Kathedraal van Riga, de hoofdstad van Letland, haar geboorteland. “We zijn zeer verheugd dat zij tijd heeft willen vrijmaken om voor ons te komen musiceren. Zij speelt stukken die passen in de sfeer van de avond. Bezoekers worden vast en zeker verrast door haar betoverende orgelspel”, laat
Rick van Teylingen namens de stichting ter behoud Krabbendammer erfgoed weten.

Aanstekelijk

Bijzonder is ook het optreden van het jongerenkoor van Het Regius College te Schagen. Het koor bestaat uit leerlingen die muziek als examenvak hebben gekozen. Muzikale en enthousiaste leerlingen die onder leiding van Melanie Aalders met een aanstekelijke energie onverwachte kerstparels laten klinken.
“Kerstmis is het feest van samen. Tijdens de kerstdagen zijn we graag met familieleden of goede vrienden in de vertrouwde huiselijke omgeving. Op deze concertavond, ruim een week voor kerst, zijn de concertgangers samen om van muziek te genieten en, als we er dan toch zijn, ook samen muziek te laten klinken. Alles komt daarom samen in het zingen van een aantal liederen die iedereen kent en die we elk jaar weer graag zingen.”

Winterconcert Krabbendam: vrijdag 16 december om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) entree 10 euro. De opbrengst komt ten goede aan de ondersteuning van activiteiten tot behoud van het Krabbendammer erfgoed.
Meer informatie en reserveren op www.krabbendammererfgoed.nl