Geen energie-pijn op Harga en WA

Algemeen
De gebruikers van  de sportparken Harga (foto) en WA hoeven vooralsnog niet te vrezen voor torenhoge energielasten (Foto: UWM)
De gebruikers van de sportparken Harga (foto) en WA hoeven vooralsnog niet te vrezen voor torenhoge energielasten (Foto: UWM) (Foto: )

De clubs, die gebruik maken van de sportparken Harga en Willem-Alexander hebben voorlopig geen energie-prijzen-pijn. Dat blijkt uit een rondgang van deze krant langs de voorzitters van elf Schiedamse verenigingen. De huren daar zijn inclusief energie- en watergebruik.

Dat neemt bij de voetbalclubs HBSS, Hermes DVS, KethelSpaland, SVV, Hockey Combinatie Schiedam en Handbalvereniging Ventura vooralsnog de financiële zorgen weg. Toch “fingers crossed”, reageert KS-voorzitter Marco Konter. “Aan die huur is namelijk een standaard-indexering gekoppeld Dat bezorgt de verhuurder door de huidige omstandigheden wel een uitdaging.” Sportparkmanager Natasja Heijink wil daarover nog geen uitspraak doen: “Dit onderwerp staat zowel lokaal als landelijk hoog op de prioriteitenlijst”, reageert ze. “Dus maak ik me voor de langere termijn wel zorgen”, voegt Konter er aan toe. “Vooralsnog sturen we de voetballers echter nog niet ongedoucht naar huis.”

PPSC profiteert, aldus voorzitter Rick Bronwasser, van een bestaand energie-contract en wacht de prijsontwikkeling af. Zo ook Excelsior’20, dat in 2025 energie-neutraal wil zijn. Het profiteert nu nog van vaste prijzen, weet voorzitter Ruud de Leede.. HC Schiedam-voorzitter Roland van de Poel meldt, dat het clubgebouw met LED-verlichting en een pelletkachel al aardig verduurzaamd is. Dat is ook handbalvereniging DWS, waar voorzitter Marcel de Kort zich toch zorgen maakt: “We hebben weliswaar een warmtepomp, maar die slurpt stroom.”  SV&HV Schiedam-voorzitter Monique Zagwijn meldt dat daar de energielasten nog te dragen zijn. 

Vanuit Harga komt via SVV-secretaris Leen Mulder de daar vast geruststellende melding, dat alle gebouwen voorzien zijn van zonnepanelen.