Er zat voor veel jonge Schiedammers maar één ding op: Rennen...!

Nieuws
Jonge deelnemer aan het spel The Hunt op de vlucht voor de politie.
Jonge deelnemer aan het spel The Hunt op de vlucht voor de politie. (Foto: Paul Meuldijk)

Hoe tof is dat? Hoeveel kinderen hebben niet het spel boef en politie gespeeld? Tegenwoordig heet het The Hunt, maar het is nog net zo leuk en van alle tijden. Schiedamse kinderen hadden vorig week de gelegenheid om op de vlucht te gaan voor de echte politie in plaats van voor hun vriendjes of vriendinnetjes.

Op woensdagmiddag 17 april speelde het Basisteam Schiedam van de politie samen met jongerenwerk en de gemeente Schiedam het spel The Hunt. Tijdens het spel moesten meer dan honderd jongeren die zich hadden aangemeld uit de handen zien te blijven van de politie en handhaving, terwijl zij 5 stempels proberen te bemachtigen bij verschillende stempelposten.

De winnaar van het spel was Brady Etman. Op www.rodi.nl/schiedam staat het video-item van JWTV waar te zien is hoe de jongeren op de vlucht zijn voor de politie en handhaving en verklapt de winnaar zijn speltactiek.

Het achterliggende doel van deze spannende middag was dat jongeren van tussen de 10 en 14 jaar op een speelse en positieve manier in contact en verbinding komen met de politie, handhavers en jongerenwerkers.

Verschillende vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders waren aanwezig. Burgemeester Harald Bergmann gaf het startschot. Wethouder Cemil Kahramanoglu reikte de prijzen uit. De middag werd bij De Steigers afgesloten met een hapje en een drankje.