‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’

Algemeen
Wethouder Hamerslag zette ondernemer Ronald Koot in het zonnetje.
Wethouder Hamerslag zette ondernemer Ronald Koot in het zonnetje. (Foto: PR)

Op de Dag van de Ondernemer, vrijdag, bedankten burgemeester en wethouders alle Schiedamse ondernemers voor hun inzet. De gemeente werkt graag samen met ondernemers aan een sterk en robuust bedrijfsleven en lanceerde daarom op die dag een website die speciaal is gericht op Schiedamse ondernemers.

Wethouder Frans Hamerslag zette verder ondernemer Ronald Koot in het zonnetje vanwege zijn grote inzet voor ondernemend Schiedam. De gemeente lanceerde de website www.ondernemendschiedam.nl: de plek waar informatie, regelingen en diensten voor het bedrijfsleven centraal en makkelijk te vinden zijn. Deze plek is voor en door Schiedamse ondernemers en samengesteld op verzoek van en in samenwerking met hen. Met deze website wil de gemeente Schiedam de samenwerking met het bedrijfsleven meer en beter ondersteunen. De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB Nederland en wordt jaarlijks gehouden op de derde vrijdag in november. Bij die gelegenheid sprak wethouder Frans Hamerslag (Economie) zijn waardering uit voor Ronald Koot. Hij is CEO van het Schiedamse bedrijf Boers & Co en daarnaast ook heel actief als voorzitter van de Ondernemersvereniging ‘s-Gravelandsepolder.

Wethouder Hamerslag verraste Ronald Koot met een bloemetje, omdat hij niet alleen actief is voor Boers & Co, maar zich ook al jaren inzet voor heel ondernemend Schiedam. Dat leidde tot een gesprek over het ondernemersklimaat in de stad en de kansen en uitdagingen die er liggen als het gaat om een goede samenwerking: hoe kan ondernemend Schiedam de uitdagingen van de huidige en toekomstige economie samen aanpakken?
Frans Hamerslag: “Onze stad staat voor ongelofelijk grote uitdagingen die kunnen we enkel samen oppakken. Wij als gemeente moeten dus in contact staan met de inwoners en ondernemers.” Ronald Koot is het daar helemaal mee eens: “Ik geloof in samenwerking. Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën. Korte lijnen betekent dat je ontwikkelingen kunt versnellen. Kijk naar iets als de Zuid-Hollandse Actieagenda, een samenwerking van de regionale maakindustrie. We vertrouwen elkaar en durven te praten over de vraag hoe we onze bedrijven beter kunnen maken. Dan ga je kennis delen in plaats van elkaar in de weg zitten. Zo kom je vooruit.”