Het International Dutch Distillers Festival Schiedam nog groter dan vorig jaar

Algemeen
Kunst en spelen op IDDF 2022.
Kunst en spelen op IDDF 2022. (Foto: Rutger Haspers)

Schiedam zal dit voorjaar wederom in het teken staan van IDDF, het International Dutch Distillers Festival. De eerste editie van IDDF in 2022 werd zo goed ontvangen dat IDDF dit voorjaar terug is. Het programma zal nog groter en mooier worden dan vorig jaar.

Van 26 mei tot en met 3 juni 2023 zal IDDF overal in Schiedam te zien, horen en proeven zijn. IDDF staat in het teken van gedistilleerd, gecombineerd met een verassende culinaire, muzikale en culturele programmering op verschillende mooie locaties in de historische binnenstad van Schiedam. Net als vorig jaar bestaat het festival uit drie onderdelen: IDDF Restaurant Week, IDDF Around Town en IDDF In Concert.

Concerten bij Glasfabriek

IDDF In Concert zal, net als vorig jaar, plaatsvinden op het iconische terrein van de Glasfabriek. Dit tweedaagse muziekfestival is de knallende afsluiter van de IDDF week. Met een nog grotere line-up en nieuwe verrassingen op het festivalterrein belooft het weer een fantastisch feest te worden. De artiesten voor IDDF In Concert worden in februari bekend gemaakt, de kaartverkoop zal eind februari starten.

Restaurantweek

De IDDF Restaurant Week vindt plaats van vrijdag 26 mei tot en met donderdag 1 juni. Tijdens deze week kan het publiek extra genieten bij Schiedamse horeca. Verschillende horecagelegenheden bieden een speciaal IDDF menu of product aan, dat binnen hun concept past. Zo kan er genoten van een stoere high gin of IDDF menu, maar bijvoorbeeld ook ijs met bijzondere gedistilleerdsmaken of bijvoorbeeld een jeneverbonbon.

Historie en cultuur

Van 26 mei tot en met 3 juni kan het grote publiek middels IDDF Around Town kennismaken met de rijke historie van de stad. In samenwerking met de Schiedamse cultuursector en ondernemers worden verschillende activiteiten opgezet. Bezoekers leren zo meer over de stad Schiedam, zijn industrie en verleden. Activiteiten zijn bijvoorbeeld een rondleiding door een van de distilleerderijen, een intiem concert in een Schiedamse molen, een interactieve wandeling of boottocht met gids door het centrum van Schiedam.

Praktische informatie:

IDDF Restaurantweek: 26 mei t/m 1 juni
IDFF Around Town: 26 t/m 3 juni
IDDF In Concert: 2 & 3 juni 2022  

Ticketverkoop IDDF In Concert: eind februari
Meer informatie kijk op: www.iddf.nl
Contact: info@iddf.nl.

Genieten tijdens de restaurantweek op het IDDF Schiedam.
Archieffoto van IDDF in concert op terrein van de Glasfabriek in 2022.