Diplomazwemmen bij het Startblok

Algemeen
De diplomazwemmers gingen ook met kleding te water.
De diplomazwemmers gingen ook met kleding te water. (Foto: PR)

Stichting het Startblok verzorgt zwemactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen die vanwege een bijzondere eigenschap of beperking tijdens de reguliere zwemactiviteit niet goed meekomen.

Vertrouwen, plezier en leren komen samen tijdens de zwemactiviteiten. Stichting het Startblok is opgericht in 2015 en bestaat inmiddels dus ruim 7 jaar. Het begon allemaal in zwembad de Viergang in Pijnacker. En nu worden er op 9 locaties zwemactiviteiten verzorgt. In zwembad Groenoord in Schiedam werd op donderdag 26 januari door 12 kinderen afgezwommen voor hun diploma. Het was een gezellige drukte met ouders, familie en zenuwachtige diplomazwemmers. Voor ieder diploma gelden andere eisen. De toekomstige, 3 Otters (A-diploma), 7 Bevers (B-diploma) en 2 Zeehonden (C-diploma), kregen verschillende opdrachten. Er werd gekleed gezwommen, gewatertrappeld, gedoken en onder water gezwommen
Nadat de laatste baan gezwommen was, was het wachten op de uitslag. Zou iedereen geslaagd zijn? Onder luid applaus werden de diploma’s uitgereikt en mochten alle 12 afzwemmers hun diploma in ontvangst nemen. Toen was het tijd voor een groepsfoto met alle geslaagden en vrijwilligers. Namens iedereen van Stichting het Startblok: Hartelijk Gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma en blijf genieten van zwemmen.

En wil je meer weten over Stichting het Startblok, de zwemactiviteiten die aangeboden worden of wil je vrijwilliger worden ? Kijk dan op de website. https://www.hetstartblok.com.