Uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote- of Sint Janskerk

Algemeen
De muzikale leiding is in handen van Bas van Houte.
De muzikale leiding is in handen van Bas van Houte. (Foto: PR)

Op 29 maart om 19.15 uur zal in de Grote- of Sint Janskerk te Schiedam de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd worden. Ieder jaar zorgt de Stichting Matthäus Passion Schiedam ervoor, dat deze prachtige muziek ten gehore wordt gebracht.

Het Schiedams Bachkoor en het Schiedams BachJeugdkoor bereiden zich hierop voor tijdens 6 repetities op zaterdagochtenden, om het beste uit zichzelf te halen. De muzikale leiding is in handen van Bas van Houte (foto). 

Eigentijdse thema’s komen aan bod in het 2000 jaar oude verhaal van Jezus’ laatste dagen, waarin zijn lijden en sterven muzikaal verteld worden. Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles ook liefde; de boodschap is nog steeds actueel.

BachKorenwijn

Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Schiedamse bedrijf, Zwart Nazareth. Afgelopen februari 2023 is er de ‘BachKorenwijn’ gelanceerd, een zachte jenever, speciaal gebotteld voor liefhebbers van de Matthäus Passion en van Korenwijn. Dit laatste verwijst naar de 2 koren. “Geniet volop van de muziek van Bach en drink met mate van de BachKorenwijn”, zo zei de voorzitter van de Matthäus Passion, Wouter Verkerke, tijdens de lancering. Er is een limited edition van BachKorenwijn te bestellen via de website.

Kaartverkoop voor de Matthäus Passion op 29 maart: in de voorverkoop € 40,00, aan de deur € 45,00 of via voorverkoopadressen, zie onze website: www.matthauspassionschiedam.nl.