Vespucci Kwartet in Westvest90-kerk

Algemeen
Het Vespucci Kwartet.
Het Vespucci Kwartet. (Foto: PR)

Op vrijdagavond 31 maart om 20.15 uur is het podium van de Schiedamse Westvest90-kerk voor het Vespucci Kwartet. Op het programma staan het Quinten kwartet van Haydn, Langsamer Satz van Webern en Strijkkwartet No. 3 van Brahms.

“Het werk van Brahms is voor mij persoonlijk een favoriet”, zegt Lisanne Soeterbroek, eerste violiste van het kwartet. “Het is een gecompliceerd stuk, dat maakt het zo fascinerend om er keer op keer aan te sleutelen. Hoe vaker je ermee bezig bent, hoe meer je de schoonheid gaat zien en begrijpen. Ook het stuk van Webern spelen we graag en vaak. Als de locatie en het moment het toelaten, gaan we tijdens het spelen verspreid om het publiek heen staan. Dat geeft een ongelooflijk mooi klankeffect en de hartstocht en passie komen nóg dieper binnen.”
Het Vespucci Kwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland, Duitsland en België. Het kwartet verzorgde optredens tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival Amsterdam en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.

De leden van het kwartet zijn ook actief in de orkestwereld. Zo is Lisanne Soeterbroek eerste concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra en maken violiste Marieke Kosters, altvioliste Stephanie Steiner en cellist Douw Fonda en deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam. Tickets en Info: www.westvest90.nl.