Schiedams klootschietkampioenschap in het Julianapark

Algemeen
Klootschietkampioenschappen in 2022.
Klootschietkampioenschappen in 2022. (Archieffoto: Facebook Orpheus)

Voor de 22e keer organiseert Lions Club Schiedam het ‘Schiedamsch Klootschietkampioenschap’ en zullen de kloten weer rollen in het Julianapark.

Op zaterdag 15 april zal Lions Club Schiedam alweer voor de 22e keer het Schiedamsch Klootschietkampioenschap organiseren, wat opnieuw eer betoont aan het feit dat het edele klootschietspel eeuwen geleden al in Schiedam werd gespeeld. In de afgelopen jaren is er veel geld bij elkaar geschoten, waardoor een groot aantal organisaties financieel ondersteund kon worden. Dit jaar heeft Lions Club Schiedam na gezamenlijk overleg gekozen voor ‘De Voedselbank Schiedam’ als goed doel.

Bedrijven, families, scholen, politieke partijen en serviceclubs kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden voor dit evenement. In totaal kunnen maximaal 24 teams strijden om de ‘Grote Kloot’ van Schiedam. De wedstrijd wordt gespeeld in en rondom het geweldige Julianapark, terwijl het Hoofd Kloot Centrum zich bevindt in de prachtige Tuinzaal van het Jacobs Gasthuis. Om 14.00 uur zullen alle deelnemende teams tegelijk van start gaan.

Ook de opbrengst van de verkoop van consumpties en de loten voor de loterij gaan naar het goed doel. Lions Club Schiedam nodigt daarom de toeschouwers en belangstellenden van harte uit om onder het genot van een drankje te filosoferen over de behaalde resultaten van de deelnemers. En om natuurlijk deel te nemen aan de loterij.

Rond 17.00 uur zal onze burgemeester Cor Lamers in de Tuinzaal van het Jacobs Gasthuis de prijzen uitreiken aan de winnaars en vindt de trekking van de loterij plaats.