Fluisterboten gaan weer varen

Algemeen
Binnenkort weer een vertrouwd beeld in Schiedam: de fluisterboten.
Binnenkort weer een vertrouwd beeld in Schiedam: de fluisterboten. (Foto: PR)

Het fluisterbootseizoen start op zaterdag 8 april en de prijzen zijn niet verhoogd.

Op 28 maart verlaten de boten na een uitgebreide onderhoudsbeurt de loods op het voormalige terrein van de Glasfabriek en worden ze in de Buitenhaven te water gelaten. De gidsen en de schippers kijken er naar uit om toeristen maar ook stadsgenoten door de Schiedamse havens te varen en hen te laten genieten van de prachtige monumentale pakhuizen, distilleerderijen, historische schepen, authentieke bruggen en de hoogste molens van de wereld. 

Evenals vorig seizoen is er een standaardvaartocht door historisch Schiedam die een uur duurt. Deze tocht vertrekt om 13.30 uur en 15.00 uur. In verband met het prille voorjaar vertrekt de tocht van 15.00 uur vanaf dinsdag 2 mei. 

Daarnaast is er ook een langere tocht van 1 uur en 20 minuten. Deze voert de passagiers verder de Schie op naar de Noordvest waar vanuit de boot vier molens kunnen worden bewonderd. Deze tocht vertrekt om 11.30 uur. Alle tochten vertrekken dagelijks behalve op maandag. Het vaarseizoen duurt tot zondag 29 oktober. 

Prijzen

De prijzen van de vaarten zijn gelijk. Ondanks de vele prijsstijgingen heeft de Stichting Rondvaarten Schiedam gemeend de prijzen dit jaar niet te verhogen om het voor iedereen aantrekkelijk te houden. Volwassenen € 8,50. Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,00. Kinderen tot 4 jaar gratis (op schoot, geen eigen zitplaats).Personen In bezit van de Rotterdampas kunnen één keer gratis meevaren. Ook zijn er schoolvaarten. 

Volgens de Stichting heeft zich een groot aantal basisscholen in Schiedam zich aangemeld om leerlingen uit de groepen 5 en 6 vanaf het water kennis te laten nemen van de bezienswaardigheden en de geschiedenis van Schiedam. Deze tocht vertrekt vooraf gaande aan de reguliere vaartochten.Gezelschappen kunnen de loungeboot reserveren. Hierop is plaats voor 32 passagiers. Aan boord is ook altijd een gids aanwezig.

De vertrekplaats van de fluisterboot is de steiger naast museummolen De Walvisch aan de Westvest 229 in Schiedam. In deze molen vindt de kaartverkoop plaats. Kaarten kunnen ook worden gereserveerd bij het I-punt in het gebouw De Waag aan de Lange Kerkstraat 39. Ook kunnen digitaal kaarten worden besteld op www.sdam.nl/rondvaarten.