Schiedammer lanceert prentenboek vol ‘gekke geitjes’

Cultuur
De geitengids is te vinden in de boekhandel.
De geitengids is te vinden in de boekhandel. (Foto: Dekker v.d. Vegt Boekverkopers)

David de Vries uit Schiedam en Stefan Nicolaas uit Naaldwijk verwezenlijken na anderhalf jaar samenwerken hun droom; het uitbrengen van een eigen prentenboek voor kinderen. ’De giga grote geweldig grappige geiten gids’ is vanaf nu te koop in de boekhandel en via geitengids.nl

Het is een prentenboek voor kinderen vanaf vier jaar, over geiten waar je misschien weleens van gehoord hebt, maar eigenlijk nog weinig over weet. Zoals bijvoorbeeld Gauwe Geit of de Vieze Geit.

Gekke Geitjes

In dit 34 pagina’s tellende kinderboek vind je zo’n 15 tot nu toe onbeschreven geitensoorten, waarbij woordspelingen als ‘Nieuwe Geit’ en ‘Luie Geit’ vertaald zijn naar kleurrijke personages. Elk met een eigen verhaal en karakter door David en voorzien van vrolijke illustraties door Stefan. 

Eigen beheer

Het prentenboek is uitgegeven in eigen beheer. Een flinke uitdaging, maar met een goede voorbereiding en een strakke crowdfundingsactie, hadden de heren in mum van tijd de kennis én financiële middelen om hun droom te realiseren. Donateurs kregen naar gelang hun bijdrage, een gesigneerd boek, een Plakkere Geit sticker en/of een Bokkenlegger. De wens om lokaal te laten drukken is ook gelukt, namelijk bij Drukkerij Segers in Schiedam. Niet digitaal zoals tegenwoord steeds vaker gebeurd, maar échte offset.

De auteurs

David had jaren geleden al het plan voor een prentenboek - begon met de eerste rijmpjes - en benaderde Stefan vorig jaar op goed geluk via Instagram. “Eigenlijk zocht ik gewoon iemand die voor hetzelfde doel wilde gaan: plezier beleven aan het maken en de voldoening dat het straks daadwerkelijk voor iedereen in de boekhandel ligt!” En dat ze elkaar gevonden hebben, blijkt ook wel aan het feit dat Stefan al jaren lang met een potlood op zakt loopt om op ieder moment maar te kunnen tekenen. Zijn droom om ooit deze illustraties in een écht kinderboek terug te zien werd nu werkelijkheid. 

De geiten gids is inmiddels ook fysiek bij een aantal boekwinkels en zelfs geitenboerderijen te vinden. Van Schiermonnikoog tot over de Belgische grens. “Echt gaaf om te zien!” Aldus David en Stefan.