Prachtig weer en een lekker drankje

Cultuur
Liefhebbers ruiken en proeven de gedistilleerde dranken op het IDDF in Schiedam.
Liefhebbers ruiken en proeven de gedistilleerde dranken op het IDDF in Schiedam. (Foto: Paul Meuldijk)

Het International Dutch Distillers Festival (IDDF) is afgelopen weekend van start gegaan in Schiedam. De festiviteiten begonnen op vrijdag met een feestelijke opening bij het Jenevermuseum, waar bezoekers vanaf 16.30 uur konden genieten van heerlijke cocktails in de stijl van het IDDF. 

Verschillende internationale distilleerders waren aanwezig, zodat de bezoekers een keur aan dranken konden proeven. Tegelijkertijd werd ook de IDDF Restaurantweek gelanceerd, waarbij deelnemende restaurants diverse gerechten en menu’s aanboden met als thema gedistilleerd.
Gedurende het hele weekend maar ook de komende week zijn er diverse activiteiten in de stad in het kader van IDDF Around Town. Van livemuziek tot workshops en van kunstwerken tot dansoptredens, voor jong en oud was en is er van alles te beleven en te bewonderen.
Het IDDF is een week vol leuke activiteiten en culinaire hoogstandjes, allemaal in het teken van gedistilleerde dranken. Het festival wordt op 2 en 3 juni afgesloten met IDDF In Concert. Op het festivalterrein bij de Glasfabriek kunnen bezoekers genieten van optredens van bekende artiesten zoals Davina Michelle, Nielson en Chef’Special. Tijdens In Concert worden hapjes en drankjes geserveerd, passend bij het thema gedistilleerd. Met het prachtige weer dat voorspeld wordt, verwacht het een spetterende afsluiting te worden van het festival.
Een groot voordeel van IDDF Around Town en de IDDF Restaurantweek is dat veel activiteiten vrij toegankelijk zijn, zonder de noodzaak van een ticket of reservering. Voor sommige activiteiten moet wel gereserveerd worden. Alle benodigde informatie is te vinden op de website www.iddf.nl. Voor degenen die nog bij IDDF In Concert willen zijn, is er snelheid geboden. De kaarten voor zaterdag 3 juni zijn namelijk volledig uitverkocht, maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor vrijdag 2 juni.
Al met al was het eerste zonovergoten weekend van het International Dutch Distillers Festival in Schiedam een groot succes. Bezoekers genoten van de sfeer, de cocktails en gerechten, en de diverse culturele activiteiten die werden aangeboden.
IDDF Restaurantweek: 26 mei t/m 1 juni. IDDF Around Town: 26 t/m 3 juni en IDDF In Concert: 2 & 3 juni. Voor meer informatie: www.iddf.nl. Contact: info@iddf.nl.